BYE BYE HOCKEYTREAN

Hockeytreans existens hotas av för få anmälda lag.

Säsong 2017/2018 var det för få lag som anmälde sig till hockeytrean. Lycksele SK och Åsele IK var klara för spel i hockeytvåan, men med bara några dagar kvar till seriepremiären hotades lagen att spela i hockeytrean på grund av att för få lag anmält sig i division III.

Klubbarna hade gjort stora satsningar och Åsele IK värvade till och med utländska spelare. Allt verkade gå åt rätt håll, då man fick veta att man skulle tvingas spela i hockeytrean. Detta skulle betyda katastrof för Åsele som kanske skulle förlora sina nya spelare som inte ville spela i division III.

Någonting behövde göras för att både Lycksele SK och Åsele IK skulle få spela i hockeytvåan säsong 2017/18.

Då kom klubbarna överens med Västerbottens hockeyförbund om att få ihop ett till lag som kunde spela i hockeytrean. Allt löste sig och Åsele och Lycksele fick spela hockeytvåan.

Men samma problem kan återkomma under säsong 2018/2019.

I dagsläget är det oklart hur det kommer att se ut för hockeytvåan och trean säsong 2018/19.

Västerbottens hockeyförbundets kommitté ska ha en träff med både klubbarna från tvåan och trean i slutet av april där man ska få veta vilka lag som vill och kan spela i division II och III.

Lyckseles J18-lag blev klara seriesegrare i division I AB fortsättning och framtiden för de som är överåriga spelare för J18 är ännu oklart. Föreningen vill hellre få ihop ett A-lag i division II eller starta ett J20-lag stället för att ha ett A-lag i division III där man menar att spelarna skulle utvecklas bättre om man spelade i en högre nivå.

Några norrlandsklubbar har svårt att få ihop ett A-lag på grund av att många lämnar sina kommuner och flyttar till större städer för att jobba eller studera.

En enda lösning för att kunna behålla lagen är att värva spelare från andra städer eller andra länder, men det är inte alla lag som har råd med.

Man kan säga att hockeyn i norrland är i kris.

Idag är det ganska vanligt att man tappar sina talanger för större klubbar och då får man börja om från noll.

Hur ska man då kunna förbättra laget om man inte kan behålla sina talanger?

Det är bara lagen i hockeyallsvenskan och SHL som vinner med det.

Idag riskerar hockeytrean att försvinna, men om några år kan det bli hockeytvåan och ettan. Då blir det bara hockeyallsvenskan och SHL som kommer att finnas kvar och det får mig att undra om det kommer finnas plats där för alla hockeyspelare.

Var ska de hockeyspelarna som inte platsar i hockeyallsvenskan eller SHL ta vägen? Ska de vara tvungna att sluta sin karriär?

Svaret är enkelt. Det blir slut på allting.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>