Souza: “De dödar fotbollen”

Fotbollssäsong är snart igång, men Västerbottens fotbollförbund gör att det blir svårt för vissa föreningar.

Tränar- och spelarbrist är nog inte någon nyhet för lagen som spelar i division I och II på damsidan och det gör att vissa lag drar sig ur serien.

Mariehem SK, Östersunds DFF och Alviks IK drog sig ur division I damer.
Hittills har Västerbottens fotbollförbund lyckats hitta ersättare till Mariehem SK och Östersund DFF men inte till Alviks IK och på grund av det kommer det bli elva lag i serien och totalt 20 omgångar istället för 22.

Umedalens IF spelar i division II och har visat intresse för att spela i division I, men de fick nej från förbundet, eftersom tävlingsbestämmelserna har bestämt att lagen som åkt ur serien inte får erbjudas en plats i division I.

Nu frågar jag mig själv, vad håller Västerbottens fotbollförbund på med?
Vill de döda fotboll?
Vi har duktiga kvinnliga fotbollsspelare i länet som har potential att spela i division I, men det får de ändå inte göra, på grund av en regel som varken fungerar eller gör fotbollen bättre.
Det låter så konstigt att man hellre väljer att ha färre lag i serien än att ta in fler lag som har åkt ur.
Fortsätter förbundet att bete sig så här, så kommer det nog inte att finnas något fotbollslag kvar om några år.

Jag har varit fotbollstränare och jag tycker att fotbollförbundet kräver för mycket och gör för lite. Man hör alltid att man ska satsa på tjejerna som vill lira fotboll och ge dem en chans att visa upp sig, men det gör man inte i verkligheten.

De dödar fotbollen och jag är trött på det här beteendet.

Vill vi att fotboll för damer ska utvecklas, då måste vi ha enklare regler.

Vi måste gå framåt och inte bakåt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>