Souza: ”Mästarna är tillbaka”

Brasilien har vunnit VM fem gånger och den sjätte har aldrig varit närmare än det är nu.

Brasilien har i dag många stjärnor och en förbundskapten som tar ut det bästa från varje spelare.
Kan Neymar och kompani fixa ännu ett VM-guld för Brasilien?

Pelé, Ronaldo, Ronaldinho, Kaká, Roberto Carlos, Dida, Robinho och många andra fotbollsstjärnor från Brasilien har alltid imponerat världen med sitt fantastiska och unika sätt att spela fotboll.

Detta har gjort att Brasiliens landslag alltid varit på toppen. Men det har förändrats de senaste åren med många dåliga förbundskaptener och en ny generation som inte tagit på sig ansvaret att fortsätta det som fotbollskungen Pelé började med 1957.

Sista gången Brasilien vann ett VM-guld var i 2002. Sedan dess har man sett ett landslag som inte spelade med viljan och som inte representerade Brasiliens fotbollshistoria.

VM 2014 i Brasilien var en katastrof för Brasiliens fotbollshistoria, där man blev krossat av Tyskland med 7-1.
Dåliga förbundskaptener, lata och odisciplinerade spelare gjorde att Brasilien slutade vara (världens bästa landslag).

I 2016 Tog Adenor Leonardo Bacchi ( Tite ) över landslaget och sedan dess har Brasilien vaknat upp och börjat imponera igen, vilket alla fotbollsälskare och särskilt brasilianska är stolta över.

Det nya landslaget består av aggressiva vinnare som spelar varje match som om det vore den sista.

Idag ser motståndarna Brasilien som en bra och svår motståndare att möta, tack vare ett fantastiskt bra jobb av förbundskapten Tite som tillsammans med spelarna vill göra Brasilien till mästare igen.

Idag är det svårt att bara välja en spelare som är bra i landslaget, utan hela laget är grymt och alla spelare är avgörande.

Om Neymar av någon anledning inte kan spela VM i Ryssland finns det duktiga spelare som kan ta över och prestera jättebra.  Vi har duktiga spelare som kan spela i en offensivare roll och leverera mål som till exempel Daniel Alves, Marcelo och Casemiro.

Mästarna är tillbaka och det var på tiden.

VM i Ryssland kommer vara jättesvårt och man måste spela hundra procent om man vill ta hem guldet.

Brasilien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Argentina, Colombia är favoriter men vi kan inte glömma Sverige som sedan Zlatan lämnat landslaget blev ett helt annat landslag som har lärt sig att fajtas.

Jag ser fram emot VM och hoppas att både Sverige och Brasilien kan fortsätta briljera.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>