Souza: ”Umeå FC känns stabila”

Nio matcher i rad utan förlust och en trupp med duktiga, kreativa och avgörande spelare. Detta är Umeå FC som börjar närma sig toppenlagen. 

5-0-segern mot Arameisk-Syrianska IF senast innebar nionde matchen i rad utan förlust för Umeå FC.

Nu är det bara tre matcher kvar innan vårsäsongen är slut. Kan UFC fortsätta vinna och nå toppenlagen Carlstad United BK och Västerås SK?

Ja, det kan de. UFC känns stabila och redo för att ta sig upp till superettan igen. Men Umeålaget slarvar lite för mycket ibland och det kostade laget några poäng. Ett exempel var när de mötte Skellefteå FF på bortaplan där man var det bättre laget under hela matchen men lyckades ändå inte vinna tre pinnar.

Umeå FC har många offensiva spelare som måste leverera varje gång. Man kan inte tro att det är bara Isaac Freitas da Silva och Simon Mårtensson som ska göra allt utan hela laget måste hjälpa till.

Har Umeå FC en bra trupp?

Ja, det har de. De spelar som ett lag och alla har kämpat väldigt mycket de senaste matcherna och det är härligt att se. UFC har många unga duktiga spelare som briljerar varje match. En av dem är spelaren Anton Eriksson som har imponerat med sitt kreativa och offensiva sätt att spela fotboll och det gör att det kan bli svårt för UFC att ha kvar honom efter höstsäsongen är slut.

Om Umeå FC lyckas sluta slarva och fortsätta spela som de ska, då kan superettan inte vara omöjligt…

Umeå FC: s nästa match:

BK Forward – Umeå FC
Lördag 7/7 kl. 14.00
Trängens IP

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>