Umeå FC – Sollentuna FF

Umeå FC är inne i en positiv trend med fyra raka segrar och tio matcher utan förlust. Nu väntar Sollentuna hemma på Umeå Energi Arena och Umeå FC kollade läget med spelaren Erik Lundström inför matchen.

En stark seger mot BK Forward senast. Vad tycker du om er insats?
– Det var en stabil insats från vår sida och segern var klart rättvis. Tycker vi var det bättre laget under hela matchen.

Ni är inne i ett bra flyt just nu (fyra raka segrar och 10 matcher utan förlust), vad gör ni bra för tillfället?
– Det är mycket som är bra just nu. Det arbete vi lägger ner i vårt försvarsspel har varit en nyckelfaktor där alla jobbar stenhårt för varandra.
Sen tycker jag att vi har en större variation i vårt anfallsspel där vi idag kan hota motståndarna på fler olika sätt.

Nu möter ni Sollentuna, ett lag ni mötte för några veckor sedan. Den matchen slutade 1-1. Vad kommer du ihåg från den?
– Det var en tuff bortamatch mot ett spelskickligt lag. Vi ledde på poäng i första halvlek medan dom kom ut starkt i andra. Med tanke på vår sena kvittering så fick vi vara nöjda med en poäng denna gången.

Vad säger du annars om Sollentuna som motståndare?
– Det är ett bra lag som bör hålla till på den övre halvan av tabellen. Spelskickliga och duktiga offensivt men har vissa utmaningar i defensiven.

Vad blir nyckeln för att få med sig ett bra resultat?
– Det kommer att krävas ett hårt arbete i vårt försvarsspel och att vi är noggranna i båda straffområdena. Då tror jag vi har goda chanser till
ett bra resultat på lördag.

/Umeå FC

Umeå FC – Sollentuna FF

Lördag 14/7 kl. 15.00

Umeå Energi Arena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>