Lördagstrådar

Låt oss plocka upp några saker som blev liggande i lördags.

  • Videogranskningar.

Jag är fortfarande osäker på vad som egentligen var uppe för granskning vid Luleås andra kvitteringsmål i lördags, men eftersom ingen av spelarna som jag pratade med visste – och eftersom protesterna på isen till största delen uteblev – gissar jag att beslutet att godkänna det var korrekt.

Poängen är dock att videogranskningarna kan bli en återkommande följetong i vinter. Är det glasklart, exempelvis, vad som krävs för att döma bort ett mål på grund av offside i målgården? När jag pratar med spelarna får jag intrycket att man har överlåtit det där åt domarna och hoppas på det bästa.

Kanske är det bara så det är, att det tar ett tag innan reglerna sätter sig hos alla inblandande. Innan dess har jag en känsla av att det kommer bli några omdiskuterade situationer i vinter.

  • ”Bulans” enögdhet.

Vi vet ju vad alla tänkte när ”Bulan” klev in på presskonferensen och tyckte, ungefär, att Anton Hedman är ett sinnebilden av fairplay medan Joakim Lindström borde tjäras och fjädras. Det kan ha att göra med klubbmärket på deras tröjor, om man säger.

Samtidigt kan jag förstå att han, i alla situationer, så vildsint försvarar sin egen spelare samtidigt som han attackerar motståndarlagens. ”Bulan” är en engagerad ledare, som säkert uppfattar situationerna precis som han beskriver dem. Vi behöver bara komma ihåg att han uttalar sig i egenskap av Luleås tränare, inte som objektiv sanningssägare.

Nu ger jag ”Bulan” åtminstone delvis rätt i sakfrågan den här gången. Anton Hedmans tackling var enligt regelboken – och om han sedan har ett moraliskt ansvar att väja undan är ju en helt annan diskussion.

  • Elitserieinledningen.

Det kanske beror på att lagen fortfarande letar efter sitt spel in inledningen, men hittills har elitserien varit precis sådär jämn som vi vill ha den. Av elva matcher har fler än hälften (sex) gått till förlängning. Härligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *