Slutspelet hägrar redan

Det finns uppenbarligen en och annan frankofon i folkhavet på Västra stå. Heureux de te revoir, stod det på banderollen. Vi är glada att se dig igen.
– Det var perfekt stavat, jag hade inte kunnat göra det bättre själv. Om jag hade gjort det hade det blivit någon SMS-felstavning, sa Pierre-Edouard Bellemare och skrattade.

ooo

Matchen var annars sådär mysig som vi vill ha våra Norrlandsderbyn. Precis som tidigare i höstas bytte lagen både mål och chanser, och det kändes kanske logiskt att det var en liknande upplösning som förra matchen. Då avgjorde Luleå i sista perioden, nu fick Joakim Lindström något slumpmässigt sätta avgörandet.

Om lagen ska fortsätta på varannan chans/mål/match-temat i slutspelet – som tränarna redan började titta på efter matchen – kan hemmaplansfördel bli avgörande.

ooo

Det är ett uttjatat grepp att hacka på domarna, men ibland blir det bara smärtsamt tydligt att de inte har nån aning om vad de sysslar med därute. Det är inte utslaget av bedömningsfrågorna jag talar om – även om utvisningen på Melker Karlsson såg helt åt skogen ut och om jag kan regelboken rätt så ska inte det efterföljande målet godkännas – utan att de stod ett bra tag och funderade på vad som egentligen ska bedömas.

Anders Forsberg menade att domarna (Sören Persson och Mikael Nord) först hade trott att frågan var om pucken var över mållinjen eller ej, och att när Skellefteå påtalade att det var offside i målgården som frågan gällde tog de en ny diskussion. Om man ändå fick höra hur den diskussionen gick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *