Snarlikt mål

Oscar Lindberg har hyllats under slutspelet och med all rätt. Han har konsekvent presterat när det gäller som mest under hela slutspelet. Han leder AIK:s interna poängliga och ligger bara en enstaka poäng efter Chris Lee, Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson som toppar poängligan och samtliga har 11 poäng.

Det har också börjat pratas mycket om Rangers och självklart gläds de åt Lindbergs utveckligskurva och hans framgångar.

Lindberg har ju som bekant avgjort två raka matcher i sudden death och gårdagens mål var med tjusigt förarbete av Adam Pettersson. Målet påminner oerhört mycket om ett mål som Lindberg gjorde i förra årets SM-final.

Det var match nummer fyra i Läkerol Arena och AIK låg under med 3-0 i matcher mot Brynäs som på hemmaplan hade matchboll 1 av 4. Skellefteå AIK ledde inför tredje perioden med 3-2 men Ryan Gunderson kvitterade tidigt i tredje och 3-3 stod sig perioden ut.

Brynäs Mattias Ekholm drog på sig en utvisning drygt fyra minuter in i förlängningen men det såg ut som att Brynäs skulle klara det numerära underläget. Samma sekund som Ekholm kom in på isen fick han dock se Melker Karlsson ta med sig pucken in bakom brynäskassen, vända till baklängesåkning och flippa pucken över burgaveln till Oscar Lindberg som tryckte in avgörandet och på så vis förlängde finalserien. Snarlikt gårdagens mål och att avgöra slutspelsmatcher är inget nytt för Lindberg!

ooo

Andra spelare som har gjort bra slutspel och förmodligen blir kallade över atlanten när Skellefteå AIK har spelat färdigt i årets slutspel är John Klingberg och Petter Granberg. Klingberg till Dallas och Granberg till Toronto. Men först och främst ska fokus ligga på SM-guld och i morgon har man chansen att slå ut Linköping och säkra en finalplats! Det är slutsålt och nu gäller det att spelarna visar vad de är gjorda av för det kommer garanterat att bli tufft och Linköping kommer att göra allt vad de kan för att förlänga matchserien.

ooo

Blir spännande att se ifall Färjestad utjämnar eller om Luleå drar ifrån i den andra semifinalserien. Jag hoppas på att den matchserien blir lång och sliter mycket på båda lagen så ur det perspektivet är det väl bäst om Färjestad vinner i kväll. Trodde aldrig att jag skulle säga det, men Heja Färjestad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *