2006 – Frölunda vände 1-3 mot Linköping i semifinal

2009 – HV71 vände 1-3 mot Timrå i kvartsfinal

2010 – Linköping vände 1-3 mot Frölunda i kvartsfinal

ooo

I år då? Det står 3-1 i matcher till Skellefteå AIK mot Linköping och Luleå leder även de med 3-1 i matcher mot Färjestad. Kommer något av lagen i underläge att vända. Nej, jag tror bestämt inte det. Inte efter att ha sett Luleås hemmaseger mot Färjestad igår.

Färjestad var riktigt bra i första perioden och tog även ledningen på första skottet. I andra periodens andra spelminut kvitterade Luleå för att sedan ta ledningen tre minuter senare.

Färjestad hade endast tre skott på mål i den andra perioden men Johan Gustafsson släppte åter igen in periodens första skott emot honom och 2-2 stod sig andra och även tredje perioden ut. Endast 12 sekunder in i förlängningen avgjorde dock Luleå genom Linus Persson efter att FBK slarvat med puck i mittzon efter vunnen tek och 3-1 i matcher till Luleå var ett faktum. Inte en chans att Färjestad tar tre raka matcher nu när de norrbottniska isbjörnarna fått vittring på finalplatsen.

ooo

Jag är helt säker på att Skellefteå AIK spelar SM-final för tredje året i rad. Linköping har vänt 1-3-underläge förut, ja. Det har dock aldrig hänt att det lag som har match nummer sju på bortaplan har vänt 1-3 i matcher. Skelleftebor och supportrar, rest assured – jag tror att Skellefteå AIK säkrar finalplats och några dagars matchledighet redan i kväll. Inför fullsatta läktare och med finalplatsen inom räckhåll så kommer hemmalaget vara Melin och hans Linköping övermäktiga.

Det känns dessutom som att Christian Engstrand är slut. Han har gjort fyra riktigt bra matcher mot seriesegrarna men jag har känslan av att de matcher som LHC skulle vunnit tack vare Engstrand redan varit. Annat är det med Markus Svensson som vilat de tre senaste matcherna och lär vara ruskigt taggad på att spika igen inför Skellefteås 6001. Jag hoppas att Svensson får stå i kväll även om Joacim Eriksson gjorde en väldigt bra match senast.

I kväll blir det inte 2-2 efter ordinarie matchtid. Jag vägrar tro det. Vägrar! Skellefteå AIK vinner med 4-1 och finalplatsen är biff!