På väg mot Luleå

På’t igen. Jag och min kollega Tomas Ruuth sitter i bilen på väg mot Luleå för SM-finalens andra rond. Det blir spännande att se hur Luleå-folket svarar på Skellefteås svart-gula hav av sex tusen minst sagt hoppfulla åskådare (pun intended).

Luleå förväntas vara mer aktiva i sitt anfallande. Igår var det nästan bara Abbottarna som syntes till i det offensiva spelet. Linus Klasen var i stort sett osynlig men han skapade ändå Luleås vassaste målchans när han spelade fram Anton Hedman mitt i slottet. Det gäller för Luleå att ta tillbaka pucken snabbare så att de, när de väl har den, orkar gå till attack. Långa stunder slog Luleå bara sarg ut och åkte och bytte. Visst, deras spel bygger mycket på att minimera antalet misstag och att ligga på rätt sida – men den här serien kommer bli kort om de inte törs anfalla över huvud taget.

Mitt enda råd till Skellefteå är att spela som man gjorde igår och kanske ta lite ”bättre” avslut. Med det menar jag att man kan välja sina lägen kanske något bättre. Returer hade man gott om igår men man hade stora problem med att få in pucken. Det var dock inte långt borta så fortsätt hugga på returerna. Man kan tänka på att skymma JG lite bättre men det är nästan att vara petig.

Vi passerar strax Piteå och vi hade tänkt hitta någonstans att käka i Luleå innan vi beger oss till Coop Arena. 16:00 släpps pucken och det blir en spännande sammandrabbning – det lovar jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *