Inför Skellefteå-Leksand

Linköping segrade i gårdagens match mot HV71 och med det innebär att Skellefteå tappade serieledningen. En serieledning som jag är säker att man är angelägen om ta tillbaka så sent som ikväll då man tar emot nykomlingen Leksand i Skellefteå Kraft Arena.

Leksand har än så länge skrapat ihop elva poäng och ligger på en sjundeplats utan att ha överttygat spelmässigt. Man har krigat sig till de poäng man tagit.

Bakåt så har man en av SHLs just nu hetaste målvakter i Oskar Alsenfelt som storspelat och tystat alla kritiker så här långt. Kritiker som trodde att denne inte skulle kunna hålla en förstaspade i SHL.

Backuppsättningen är tveksam där man egentligen inte har några direkta namn att spela på. För att nämna några så har man Kevin Kapstad, amerikan som just nu leder den interna poängligan på 4 (!) poäng från sin backplats och tuffingen Almen Bibic som aldrig lägger några tum mellan.

Framåt så har man inte heller något att skrämma motståndarna med. Truppen känns otroligt allsvensk, man lägger mycket ansvar på gramla rävar som kaptenen Gabriel Karlsson och trotjänaren Jens Bergenström. Ser väldigt lite spännande i Leksands trupp annat än Mikael Johansson, tidigare Färjestad, som sitter på bra händer och ett bra spelsinne. Även Jacob de la Rose kan vara ett intressant namn, född -95 och har en ljus framtid.

Leksand får hoppas att Alsenfelt fortsätter att stå på huvudet i buren annars så tror jag att man kan få det tungt att hålla sig kvar i högstaligan. Mitt tips är att Skellefteå kör över Leksand fullständigt ikväll och får ta med sig mycket till lördagens match mot Linköping.

Jacob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *