Supertalang lämnar Skellefteå för Luleå

Luleå får just nu mycket medieutrymme och det slutade inte med att man sparkade Daniel Bellissimo och gjorde klart med Mark Owuya. Nu har man även gjort klart med supertalang född -98.

Skellefteå AIK leder SHL, J20 SuperElit, och J18 Elit Norra, ändå väljer Filip Gustavsson, nuvarande målvakt i Skellefteå AIK J18 att fortsätta sin karriär i Luleå där han ska gå hockeygymnasiet.

Gustavsson har matchats hårdast av J18 målvakterna denna säsongen och har stått TV-pucken vid två tillfällen där han senast i år blev valt till turneringens bästa målvakt.

Kan tycka att det är märkligt att välja att lämna en av Sveriges bäst fungerande organisationer när den står som starkast. Min misstanke är att något internt måste ligga bakom?

Filip Gustavsson är inte den första talangen som valt att lämna Skellefteå för Luleå, han skrivs i en lista tillsammans med bland andra Einar Emanuelsson, Tim Söderlund, Gustaf Burström och inte minst Lucas Wallmark som i veckan blev uttagen till JVM.

Det känns som en relativt stor förlust för Skellefteås juniorhockey iallafall sett till statistik och meriter. Ska bli intressant att följa utvecklingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *