Vart ska Lehtonen och Sundqvist in?

Såhär långt i SHL så har Skellefteå AIK fått klara sig utan skadade Mikko Lehtonen och Nick Sörensen samt Oskar Sundqvist som är på rookiecamp i Pittsburgh, ett camp som Oskar tydligen imponerat stort på. Men snart så kommer Wallsson & co att få tillbaka både Mikko och Oskar, vilket kommer leda till stora ommöbleringar i formationerna. Hur ledarstaben planerar att mönstra sitt anfall kan man endast spekulera i. Hur skulle ni göra om ni var Hans Wallsson och kollade ner på de forwards ni förfogade över. Vem skulle ni sätta med vem?
Nu är jag verkligen inte något tränarämne, men om jag vore Wallsson så skulle jag formera mitt anfall ungefär såhär:

Mikko Lehtonen – Patrik Zackrisson – Adam Pettersson
En välkomponerad kedja som innehåller allt som en förstakedja ska innehålla. Man har finessen och avsluten i Mikko. Zackrisson står för framspelningarna och ett bra tvåvägsspel. Avslutningsvis så har man den perfekta tredjelänken i Adam Pettersson, en spelare som accepterar att inte ha pucken för mycket och alltid tar jobbet över hela isen.

Oskar Sundqvist – Erik Forssell – Kirill Kabanov
Kirill Kabanov behöver en kedja där han är den som ska ha puck och vara den kreative. Med Forssell och Oskar vid sin sida så får han det. Forssell kommer att få flera framspelningar nära mål av den ryske stjärnan och där vet vi ju vad Forssell gör. Oskar har ju spelat som center under försäsongen men i mina ögon så är han mer lämpad för en plats på någon av ytterforwardsplatserna. Oskar är redo att bli en pålitlig poängplockare i vinter och har i denna kedja perfekta möjligheter för att ta detta kliv.

Andrew Calof – Pär Lindholm – John Norman
Pär och John har sett ut att trivas riktigt bra ihop hittills och varit Skellefteås största utropstecken. Svårt att välja vem som ska ta platsen med dem, men jag väljer att sätta in Calof där. Andrew Calof har visat framsteg för varje match hittills, han har börjat få igång sin skridskoåkning och kan då med sin speed skapa många målchanser för sig och sina medspelare. Jag tror att detta kan bli en riktigt vass kedja om dom får chansen att fortsätta träna ihop och bygga på sin kemi.

Daniel Widing – Martin Lundberg – Pontus Petterström
Känns dumt att placera Daniel Widing, som såg riktigt pigg och vass ut senast mot Modo, i en fjärdefemma. Men när jag kollar på Skellefteås forwards så vet jag inte vart han annars ska in, fördelen är att med Widings egenskaper så kan man nästan stoppa in honom i alla kedjor. Han har både farten, skottet och det hårda jobbet. Så därför väljer jag att stoppa honom i denna kedja tillsammans med två skickliga tvåvägsforwards. Här får Widing vara den som ska sticka på kontring och det tror jag passar honom perfekt.

Extraforwards: Axel Holmström, Anton Karlsson.
Axel är en väldigt skicklig spelare men har svårt att se honom slå ut någon av centrarna i de tre första linorna. Och i en fjärdekedja så är Martin mer lämpad för den uppgiften. Axel är dock för bra för att lämnas utanför matchtruppen och ser gärna honom som en trettonde forward som kan avlasta i 5 mot 5 och sedan gå in i en av PP-formationerna där han är oerhört skicklig.

Nick Sörensen då? En spelare som jag är oerhört nyfiken på visade sig ha en betydligt jobbigare skada än befarat och han kommer imorgon att gipsas och förväntas bli borta i cirka tre månader. Ett tungt bakslag för JVM-stjärnan.

Hur skulle ni formera kedjorna? Vore kul att få höra lite andra åsikter och tankar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *