Gruppfinal i CHL. (Uppdateras fortlöpande)

• Kommer ej att finnas någon live-rapport av kvällens match så istället så kommer jag att uppdatera detta inlägg före match, under varje periodpaus och efter matchen.

Före match:
Skellefteå AIK mönstrar  i stort sett samma uppställning som senaste SHL-matchen. De enda ändringarna är att Erik Hanses ersätter Markus Svensson i kassen och att Elias Edström ersätter Pontus Petterström som vilar i kvällens match.
Såhär spelar hemmalaget ikväll:
Målvakter: Erik Hanses, (Markus Svensson)
4:e femman: Arvid Lundberg, Marcus Pettersson
Anton Karlsson, Axel Holmström, Elias Edström.

Förra hemmamatchen för Skellefteå AIK var för drygt en vecka sedan och då var det endast ca 4200 i publiken. Och ikväll lär den siffran nå max 2000. Om ens det. Förutsättningarna för en bra publiksiffra är väldigt ofördelaktiga.
* Matchen startar klockan 20.00 och det är alldeles för sent för en småbarnsfamilj.
* Säsongskorten gäller ej.
* CHL har hittills inte varit någon publiksuccé.
Tänk om man kunde ha satsat på denna match och erbjudit gratis inträde. Det skulle dels locka ekonomiskt begränsade studenter, dels personer som har ett litet hockeyintresse men inte vill betala 200 för att se på Skellefteå.

10682849_1484918695092989_1813869969_oBloggen är nu på plats och för er som undrat. Såhär ser jag ut. Inte alls lika fotogenisk som min föregångare Jacob Marklund! 🙂

10481374_1484918671759658_922553761_oLagen värmer upp och Arenan gapar fortfarande väldigt tomt.

Period 1 (0-0):
Där var första perioden spelad och det var en händelsefattig period utan någon riktig målchans för något av lagen. Kan dock sägas att Helsinki är det bästa laget som hittills gästat Skellefteå Kraft Arena. Man bjuder upp till kamp betydligt mer än Modo och Linköping.
Bäst i hemmalaget såhär långt: Tim Heed och Patrik Zackrisson.
Skott på mål: 9-8
Utvisningsminuter: 4-4

Period 2, 2-0(0-0, 2-0):
1-0 Daniel Widing (Axel Holmström, Erik Forssell) PP
2-0
Daniel Widing (Pär Lindholm, John Norman)

En period som helt och hållet ägdes av hemmalaget. Gästerna från Finland kom inte alls ut lika starkt och lät Skellefteå ta över matchen. Första målet kom från Daniel Widings klubba och var frukten av ett bra spel i numerärt överläge, men där var inte Widing nöjd utan med en minut kvar så kunde han enkelt sätta 2-0 efter ett magiskt pass från Pär Lindholm. MEN! Fortfarande bara ett mål som skiljer så vi kan se framemot en spännande tredjeperiod! Tim Heed fortsätter att se ruskigt bra ut på blå och förstakedjan med Pettersson, Widing och Zackrisson är hemmalagets bästa formation så här långt in i matchen.
Skott på mål: 15-5
Utvisningsminuter: 0-4

Period 3, 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Helsinki öppnade starkt men Skellefteå försvarade sig bra och ju längre matchen led desto mer började hemmalaget att ta över spelet igen och skapa några halvchanser.
Det finländska laget hade ett mål bortdömt p.g.a att spelet redan var avblåst. Känslan är att domaren var lite väl het på pipan i den situationen.
Med två minuter kvar av matchen så dödade Anton Lindholm matchen med ett lite turligt mål då han lägger in pucken mot mål och en oturlig finsk försvarare styr in den i eget mål.
Nu står det klart att Skellefteå vinner sin grupp, och man gör det hittills utan att ha tappat poäng. Vi får hoppas att slutspelet bjuder på bättre spel, hetare närkamper och mer publik för den här matchen var faktiskt riktigt tråkig.
3-0 Anton Lindholm  (Martin Lundberg)
Skott på mål: 11-3
Utvisningsminuter: 0-2

Totalt skott på mål: 35-16
Totalt utvisningsminuter: 4-10

Bäst i SAIK. Tim Heed, en spelare som känns som ett nyförvärv då förra säsongen inte alls blev speciellt lyckad men för tillfället är Tim Skellefteås bästa back. Han besitter ett lugn och ett fantastiskt bra passningsspel, två egenskaper som gör att han just nu dominerar den offensiva blå-linjen.