Första mötet mellan SAIK och Djurgården sedan 2011/2012.

I afton så kommer Djurgårdens IF på besök för första gången sedan nedflyttningen 2011/2012. Den säsongen så tog Skellefteå 11 av 15 poäng mot Stockholmslaget med total målskillnad 19-10.
DIF har startat SHL med blandade resultat och parkerar på en nionde plats i tabellen, man har en oerhört stark defensiv och stark målvakt i Mikael Tellqvist som på egen hand vunnit matcher åt sitt lag. Och just defensiven är något som symboliserar ett lag styrt av Hans Särkijärvi som är känd för att sätta defensiven i första och andra hand. Inte det roligaste att kolla på men hockey handlar om att vinna, oavsett hur man gör det.

I Skellefteå så saknas nu endast Nick Sörensen och John Norman, i övrigt så ska alla spelare vara tillgängliga vilket betyder att två forwards kommer att stå utanför de tolv forwardsplatserna. Känslan är att Anton Karlsson får se matchen från läktaren och Martin Lundberg kommer att starta som trettonde forward.
Kedjorna kommer mest troligen att se ut som följer (utan inbördes ordning):
Kabanov– Zackrisson – Petterström
Lehtonen – Schremp – Sundqvist
Widing – Forssell – Holmström
Calof – Lindholm – Pettersson
Lundberg

Återkommer med laguppställningen när den är släppt. Fram tills dess hoppas jag ni alla där ute laddar upp för match med god mat och kanske någon god kall dryck.

Matchtips? 6-2 till hemmalaget.

Och för att ”fira” att det äntligen är en full omgång som spelas så tänkte jag våga mig på att tippa slutresultatet i alla matcher:
Frölunda vs. Linköping 3-2
Modo vs. Luleå 2-4
Örebro vs. Färjestad 3-1
Växjö vs- Leksand 4-2
HV71 vs Brynäs 5-3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *