Så spelar Skellefteå AIK mot Linköpings HC.

Målvakt:
Erik Hanses, (Jesper Eriksson)

Första femman:
Tim Heed, Martin Sevc
Adam Pettersson, Patrik Zackrisson, Mikko Lehtonen

Andra femman:
Niclas Burström, Fredrik Lindgren
Oskar Sundqvist, Pär Lindholm, Andrew Calof

Tredje femman:
Sebastian Aho, Arvid Lundberg
Pontus Petterström, Erik Forssell, Kirill Kabanov

Fjärde femman:
Anton Lindholm, Axel Holmström
Martin Lundberg, John Norman, Daniel Widing

Wallson & co väljer alltså att bänka Erik Andersson i dagens match. Visserligen så var inte Erik alls på den nivån som vi är vana att se honom senast mot Växjö men att det skulle räcka för en läktar-plats hade jag inte förväntat mig

Efter dagens match så kan Skellefteå vid en förlust räkna in sin tredje raka förlust i SHL och många supportrar lär höja sina röster samt att man lär vädra sitt missnöje på öppna forum. Skellefteå-publiken har de senaste åren blivit bortskämda med vinster och när man i år mönstrar ett anonymare lag så är inte en vinst lika given som det varit förut. Men för er som kommer att börja kasta skit vid förlust, tänk på att laget fortfarande tillhör topp tre i SHL med en ny trupp där ingen kedja riktigt satt sig ännu. Den enda formationen som börjar hålla ihop är Sunken, Calof och Pär. Förutom den superkedjan så är det nya konstellationer för varje match och det lär dröja till efter jul innan man börjar se kontinuitet i laguttagningarna. Så till alla er där ute, ha tålamod. Laget har startat bättre än vad många trott och man har visat upp ett mycket lovande spel som kan räcka ända till final även denna säsong.

I målet ikväll hittar vi återigen Erik Hanses, som efter en riktigt dålig start senast mot Växjö kom igen och storspelade i de avslutande perioderna. Men det känns inte alls lika säkert med Hanses i målet, tyvärr så har han släppt in väldigt enkla mål i årets SHL och speciellt vid spelet nära mål så verkar han ha stora problem att stoppa puckarna. Och skulle han tvingas kliva av så står en helt oprövad artonåring vid båsdörren.

Vad slutar matchen då? Tippar på att förlustraden förlängs, 4-1 till Linköping efter ett sista mål i öppen kasse.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *