Sex mål på de fem senaste matcherna är anledning till oro.

När årets SHL var några matcher gammal så var saknaden av Jocke Lindström och Oskar Möller inte alls så stor då Skellefteå AIK vann matcher men framförallt så gjorde man uppåt fyra mål per match. När vi nu tittar tillbaka på de fem senaste matcherna så har de regerande mästarna endast 4 poäng av 15 möjliga och mycket dåliga 6 mål gjorda framåt på de matcherna.
Man har alltså ett målsnitt på 1,2 mål per match och då vinner man givetvis inga matcher.
Vad är det då som ligger bakom denna torkan? En anledning finns i den oerhört stora ruljans av formationer som Wallsson har testat. Än så länge så har ingen kedja riktigt hittat kemin för att kunna bli en ledande lina. Känns inte riktigt som att tålamodet heller finns där för att ge en kedja tiden att växa. Ta till exempel Sunken, Calof och Pär L som varit den formation som visat mest intentioner, men efter bara två anonyma matcher så valde man att splittra på dem.
En annan oerhört viktig del är att laget saknar någon som tar det där grisjobbet framför målvakten. Ifjol så gjorde Jimmie Ericsson ett jobb i världsklass framför målvakten men i år så har ingen riktigt vågat ta över den rollen.

Nej, Skellefteå AIK har mycket att fundera på och inte alls så lång tid på sig. Under November så delas viktiga poäng ut och tappar man för mycket här så kommer det att märkas i Februari då serien närmar sig sin upplösning. Nu på Lördag så gästar Modo, ett lag med stora problem på alla delar av banan, och det är ju som upplagt för att Västerbottningarna ska få skjuta in en hel del mål och bygga på sitt självförtroende.

I kvällens match så var det återigen den ovan nämnda ineffektiviteten som var skillnaden mellan 1 och 3 poäng. Hade Skellefteå AIK bara satt sina chanser när man pressade på som hårdast så hade spänningen varit död i slutet av matchen.
Nu skall dock nämnas att domarinsatsen i kvällens match var under all kritik och det domarparet inte tog på DIF-spelare valde man istället att plocka ut SAIK-spelare för. Överlag så har domarnivån i år varit väldigt låg och vissa matcher där t.ex. Skellefteå har varit spelförande och totalt dominerat matchbilden så har man ändå drabbats av lika många utvisningar trots att motståndarna inte hängt med och stått för flertalet spelförstörande handlingar.

Bäst i Skellefteå ikväll var en pigg Erik Andersson samt två hårt jobbande forwards i Pontus Petterström och Kirill Kabanov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *