En hel del snack med bl.a Mårts, Zacke och Heed.

Träffade ikväll Pär Mårts på arenan och i periodpausen mellan den andra och tredje perioden så fick jag ett snack med honom om ett gäng spelare i Skellefteå, läs här nedan vad Mårts säger och vad vissa av spelarna svarar på förbundskaptenens beröm:
(RL, Robin Lindgren. NPD, Nils-Petter Dufva)
#29 Oskar Sundqvist
RL
– Oskar Sundqvist har fått som mål i år från Pittsburgh Penguins och sin agent att få chansen i landslaget och prova på internationellt spel. Ser du någonting i hans spel som skulle kunna ge honom plats i kommande turnering?
MårtsDet är väldigt svårt att svara på, just idag vet jag inte om jag ser det. Men killen är ju stor, han har farten, han har modet, tekniken. Han är född 94 va? Det är klart han har allting framför sig, men han har några kliv kvar att ta tycker jag innan han kommer dit han ska vara. Men det är väl bra, finns många som inte har det.

#4 Tim Heed
Mårts
Tim Heed tycker jag börjat komma dit han ska vara med sitt spel. Det har tagit lite tid, men han har väldigt många redskap och den känns som att han börjat använda dem på ett klok och bra sätt.
Tim Heed – Det är väl klart att det är en dröm att spela där. Sen är det väl ingenting jag fokuserar på direkt, jag försöker utvecklas varje dag jag är här och sen kommer chansen så kommer den. Det är skitkul att dom är här och tittar. Vi har ju otroligt många bra spelare här som säkert är intressanta för landslag och sådär. Så jag skulle inte bli förvånad om några blir uttagna.
NPD – Vad säger du om din utveckling den här säsongen?
Tim Heed – Jo den har väl gått framåt ganska mycket. Jag jobbar hårt, började redan förra säsongen och har fortsatt med hård sommarträning. Det är kul att det har gett utdelning.
NPD – Är det fysiken som är den största delen?
Tim Heed – Ja det skulle jag väl säga. Just nu är det väl styrkan att jag har blivit starkare. Och uthålligare, jag vågar göra mer där ute och då tror jag på mig själv mer därute.
NPD – Ni la alltså om träningen redan i slutet av förra säsongen?
Tim Heed – Vi snackade jag, Lasse och Thomson. De tyckte jag behövde upp med fysen och det tyckte jag själv också. Så vi började redan ifjol och lägga upp program och träna extra sen höll vi i det under sommaren och fortsätter nu under säsongen också så att det är en pågående process som kommer att fortsätta.
NPD – Om man skulle sagt till dig i slutspelet ifjol, när du var utanför laget, att du skulle vara delad etta i poängligan i det här laget. Vad skulle du ha sagt då?
Tim Heed – Det hade jag kanske inte vågat tro på själv, men såklart jättekul. Men laget går ju hur bra som helst och det är ganska lätt att spela i ett sånt lag där alla krigar för varandra och det är kul att det går så bra för laget.

#9 Patrik Zackrisson
Pär Mårts – Patrik Zackrisson tycker jag spelar sin kanske bästa hockey nu sedan han kommit tillbaka efter fotskadan. Han börjar vara lite spindeln i nätet och leverera.
Patrik Zackrisson – Det är väl klart det är roligt att få positiva ord från honom, absolut. Det är inspirerande.
RL – Det är uttagning på Måndag?
Patrik Zackrisson – Nej jag har faktiskt inte ägnat en tanke åt det, det känns bra här. Jag trivs här. På ett sätt, klart man ställer upp och spelar i landslaget. Det är ju skithäftigt, och jätteroligt. Och stort på alla sätt och vis. Men kul att vara här över breaket och träna jävligt hårt. Det är ganska bra för kroppen att få den också.
RL – Tycker du själv att det ligger något bakom det Mårts säger om att du spelar din bästa hockey sedan skadan?
Patrik Zackrisson – Ja det tycker jag. Jag känner mig jävligt fräsch just nu. Jag har fått lite mer stäm också, samtidigt som det trillat in lite poäng också. Sånt påverkar ju också såklart, det ger ett bra självförtroende. Det känns som man inte tänker speciellt mycket utan allt går ens väg.

#35 Markus Svensson
Pär Mårts
Markus Svensson kan väl inte göra så mycket mer i dag. Han spelar säkert. Sedan har de Hanses också som de alternerar med ganska mycket.  Markus har också börjat ta kliv. Jag tror att det är svårare för en målvakt att ta klivet och debutera i Tre Kronor än en utespelare. Man måste ha mer erfarenhet för man blir mer utlämnad.
Markus Svensson – Jättekul att få så fina ord från honom givetvis. Men landslaget är ingenting jag tänker på. Jag fokuserar på att spela bra här och vinna matcher här, sen om det skulle bli något med Tre Kronor då tar vi det då. Men det vore givetvis väldigt roligt och en stor ära. En barndomsdröm!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *