Skellefteå möblerar om i femmorna.

Det är i stort sett fyra helt nya kedjeformationer som Wallson väljer att starta med ikväll. Givetvis så är detta följden av den enorma bredd på forwardssidan som laget innehar. Utanför truppen i dagens match står Andrew Calof och Axel Holmström. Calof missar därmed sin första match sedan flytten till Västerbotten och detta handlar nog om en petning.

Skellefteå och Leksand har mötts tre gånger denna säsong och alla tre matcher har slutat med Skellefteå seger (2-0, 3-0, 2-1) så gästerna från Dalarna har en trist svit att bryta. Men det vitklädda laget känns aningen för blekt för att ställa till med något här, en känsla som stärktes när det vart klart att Mattias Ritola tvingas stå över efter en smäll i senaste matchen mot Modo.

Skellefteås förstakedja känns löjligt bra och ska bli väldigt intressant att följa. En på förhand perfekt kombinerad kedja där Pesonen står för målen, Zackrisson för tvåvägsjobbet och framspelningarna samt Kabanov för finessen. Faller detta väl ut så har Skellefteå seriens bästa kedja, utan tvekan. En kedja som kan bära laget och vinna matcher på egen hand.

I laguppställningen hittar vi även en spelare som gör sin första SHL match för denna säsongen, Anton Öhman. Den unge backen, född 1995, gjorde förra året två matcher i högsta serien och lyckades lämna de två matcherna med +1 i plus/minus kolumnen. I år så har han spenderat majoriteten av tiden i J20 men även hunnit med fyra matcher i Björklöven där han skrapade ihop ett assistpoäng.

Så spelar Skellefteå AIK:
Målvakter: Erik Hanses, Markus Svensson

Förstafemman: Tim Heed, Martin Sevc; Kirill Kabanov, Patrik Zackrisson, Janne Pesonen
Andrafemman:
Anton Öhman, Niclas Burström; Martin Lundberg, Erik Forssell, Pontus Petterström
Tredjefemman:
Anton Lindholm, Sebastian Aho; Oskar Sundqvist, Pär Lindholm, John Norman
Fjärdefemman:
Nick Sörensen, Arvid Lundberg; Daniel Widing, Rob Schremp, Adam Pettersson

Utanför:
Andrew Calof, Fredrik Lindgren, Erik Andersson, Axel Holmström, Marcus Pettersson

Matchtips: Tror att hemmalaget vinner övertygande. 4-0 eller 4-1 känns som ett mycket rimligt resultat.

706494-arlima_mw1600

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *