Sista derbyt i grundserien.

Torsdagkväll och dags för det sista norrderbyt i SHL 2014/2015. Såhär långt under säsongen så har Skellefteå AIK tagit 10 av 12 möjliga poäng lagen emellan så räkna med att Luleå är rejält hungriga efter tre poäng. Lägg där till att Luleå håller dessa norrderbyn som de viktigaste matcherna under hela säsongen så säger magkänslan att hemmalaget faktiskt tar tre poäng ikväll.

I Skellefteå så saknas Anton Lindholm som idag blev avstängd 3+1 matcher för sin huvudtackling. Ett hårt straff och en avstängning som känns väldigt märklig då Erik Christensen fick ett mildare straff för en betydligt fulare och fegare grej. Men avstängningarna denna säsongen har alla känts väldigt konstiga så det kom inte precis oväntat.

Något som dock var rätt oväntat var beslutet att låta juniormålvakten Jesper Eriksson vakta målet i kvällens derby. Ett beslut som tyder på att det kanske är allvarligare ställt med Markus Svensson än vad som var väntat? Svensson skulle undersökas idag och är det kanske nu så att man fick ett negativt besked därifrån och därför måste spela Jesper så att han får matchträning inför slutspelet?

Såhär ställer Skellefteå AIK upp ikväll:

Målvakter: Jesper Eriksson, (Erik Hanses)

Förstafemman: Tim Heed, Martin Sevc; Janne Pesonen, Axel Holmström, Martin Lundberg
Andrafemman: Niclas Burström, Fredrik Lindgren; Pontus Petterström, Erik Forssell, Kirill Kabanov
Tredjefemman: Sebastian Aho, Erik Andersson; Daniel Widing, Pär Lindholm, Nick Sörensen
Fjärdefemman: Arvid Lundberg, Rob Schremp; Adam Pettersson, John Norman, Andrew Calof

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *