Sista hemmamatchen slutade med vinst.

Då har Skellefteå AIK spelat sin sista hemmamatch i årets SHL och man har i år tagit mäktiga 65 av 84 möjliga poäng på sin hemmaplan. Ikväll så tog man två poäng när Rob Schremp och Markus Svensson fick ikläda sig roller som matchvinnare när först Rob Schremp satte sin straff samtidigt som Växjö inte satte någon puck bakom Svensson i straffläggningen.

Markus Svensson visade verkligen slutspelsform ikväll och var sådär äckligt bra i spelet nära mål som alla som följt Skellefteå vet att han kan vara. Mycket i Skellefteås spel har sett bra ut under säsongen och nu börjar även Svenssons målvaktsspel att växla upp lagom inför slutspelet, sägas bör att han inte på något sätt varit dålig under säsongen snarare tvärtom. Men just ikväll så stod han för en insats som verkligen imponerade

Nu väntar 9 dagar innan Skellefteå nästa Torsdag tar sig an Luleå, Djurgården eller Brynäs i SM-kvartsfinalen och oavsett vilket lag det blir så kommer Skellefteå att vara storfavoriter. Men Västerbottningarna är laget som alla vill slå och man kommer verkligen att få slita för segrarna i år, man kommer inte alls att vara lika dominanta som ifjol. Men känslan är ändå att Skellefteå på något sätt är det bästa laget sett över hela truppen och man besitter en perfekt mix av spets, bredd, skickliga specialteams och matchvinnande målvaktsspel. Så jag tror på att detta lag kommer att gå långt, SM-guld vill jag inte gå ut att säga men långt kommer man att gå.

Efter kvällens match så fick bloggen ett snack med en Kusmarks-son som i år gör sitt första SM-slutspel. (han har gjort 4 slutspelsmatcher tidigare men i år är hans första som ordinarie).

Ditt första slutspel, beskriv känslan.
Jag är riktigt taggad. Det ska bli sjukt kul att komma in i kvartsfinalen och se vad vi kan göra där. Jag ser verkligen framemot det.
Nu står det ju mellan Djurgården, Brynäs eller Luleå vilka ni möter. Men det kanske inte spelar någon roll?
Nae, jag har inte ens tänkt på det än så länge. Det är ju tre lag som är roliga att möta. Men vilket lag det än blir så är vi redo och vi ska ta oss förbi dem!
Du fick spela några matcher med slutspelskaraktär förra året med Karlskrona, vad känner du är viktigare i såna här matcher än i grundserien?
Jag fick ju testa några matcher i slutspelet sist jag var i Skellefteå man jag var ju inte riktigt ordinarie då. Men det blir ju en helt annan fart och ett helt annat krig. Varenda millimeter där ute blir jätteviktigt och man möter vissa lag upp till sju gånger så det byggs ju upp lite mellan lagen och det finns lite otalat mellan varandra då.
Något drömmotstånd?
Nae egentligen inte. Det kan jag inte säga, det spelar ingen roll för oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *