SHL: DONE.

SHL är nu ett avslutat kapitel och vi fick till slut en tabell som ser ut som följer:

1. Skellefteå AIK 111p +53
2. Frölunda HC 97p +25
3. Växjö Lakers 96p +38
4. Linköpings HC 93p +31
5. HV71 92p +4
6. Örebro 90p +28
7. Färjestads BK 83p -7
8. Luleå HF 79p -4
9. Djurgårdens IF 71p -29
10. Brynäs IF 68p -27
11. Leksands IF 57p -63
12. Modo Hockey 53p -49

Det man höjer på ögonbrynen mest för är kanske Leksands vansinnigt dåliga plus/minus, Luleås dåliga placering, Örebro som placerar sig i topp6 efter en riktigt bra säsong och Skellefteås tredje raka serieseger. Jag vet inte vad jag ska placera först på min ”didnt see that one coming” lista, vad tycker ni smäller högst?

Hur som helst. Nu börjar en fantastiskt härlig tid på året där varje kväll känns som julafton. Det är det här man väntar på under hela säsongen. SLUTSPEL!!!

Två matcher är ju redan klara, och det blir så att Växjö Lakers möter mardrömsmotståndet Örebro. En matchserie där Växjö givetvis är favoriter, men Örebro har ett stort övertag på Smålands-laget om man kollar på säsongens tidigare fem möten där Växjö bara lyckats ta tre poäng mot Örebro. Två av poängen kom efter en straffvinst och en poäng tog man i en match där Örebro segrade på straffar. Så att den här matchserien slutar med ett Växjö-avancemang ser jag inte som självklart. Känslan är att det här kommer bli en häftig matchup som går till sju matcher. Och jag tror faktiskt att Hu-hu-HUDACEK vinner detta åt Örebro.

I den andra klara matchserien så ställs Linköpings HC mot HV71.
THERE WILL BE BLOOD.
Det är en sak som är säker, de här lagen HATAR varandra och det kommer att bli sjuka kamper mellan Jämtin, Karalahti, Christensen mot Rahimi och LHCs transatlanter. En matchserie som kommer att präglas av små, små saker som går över gränsen, stora bråk och jämna bataljer. Alla ingredienser för att bli en riktigt blockbuster. Vilka som vinner? Oj, känns omöjligt att tippa.

Skellefteås match ikväll då? Ja som jag skrev i tidigare blogginlägget inför match så skippade jag att kolla på matchen och såg istället ett hett skåne-derby. Men rapporter från Jönköping säger att Skellefteå visade slutspelsform och utklassade HV71 spelmässigt. Och i höjdpunkterna så såg jag att Janne Pesonen stod för ännu ett klassmål, BOOM så satt pucken i krysset. Osar klass.
.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *