Yngst men kanske den hetaste såhär långt?

Ja rubriken handlar såklart om Axel Holmström, den artonårige teknikern från Arvidsjaur. En spelare som verkligen vuxit i slutspelet och är en starkt bidragande orsak till att lagets Power play har fungerat så bra. Han har på fyra matcher samlat ihop 5 poäng (1+4).

Efter dagens träning så fick bloggen en liten pratstund med Axel som längtar oerhört mycket till Lördagens semifinal 1.

Ni vart klara för semifinal i Onsdags vilket betydde tio dagar till nästa match. Hur går tankarna, är det för långt uppehåll?
– Både ja och nej. Det är ju slutspel och att spela matcher är ju det roligaste man kan göra. Så klart man vill spela. Men samtidigt så klagar vi inte på att få gå fyra raka och reparera småskavanker och såna där saker. Och få nöta på i träningar och försöka nå toppformen. Så jag tycker det finns både för och nackdelar med den långa vilan. Men nu är det ju snart dags!
Du är lagets yngsta forward men är kanske den med bäst slutspelsskägg i laget och den som såhär långt ser ut som den allra största slutspelsräven, det ser ju ut som att du inte gjort något annat än att spela slutspel?
– Haha ja, det har jag ju inte gjort. Det är mitt första slutspel på seniornivå, haha! Men jag tycker det är otroligt kul och sen så brukar jag inte vara så nervös och hålla på så. Jag brukar mer vara den som njuter ute på isen och bara kör. Jag tycker det är otroligt kul att vara där ute och det är ingenting jag tänker på speciellt mycket när jag är där ute.
Men visst har du bäst slutspelsskägg i laget?
– Ja jag tror det. Det är väl jag, Mackan och Widing som konkurrerar om den titeln.
Annars då, hur har det känts för dig personligen såhär långt. Det har ju blivit fem poäng?
– Jag tycker det har känts rätt bra. Jag känner mig pigg överlag. Vi kanske inte gjorde våra bästa matcher mot Brynäs förutom den sista då. Men ändå så tycker jag att vi varit starkare i varje tredje period och det är ett styrkebesked i sig. Och att vi vinner när vi inte spelar på topp är ännu ett styrkebesked. Vi hittar vägar att vinna, och för mig själv så tycker jag att det känts bra som sagt. Jag har fått göra en del poäng och det är alltid kul att få bidra även om man inte tänker så mycket på poängen utan vinsterna.
I den sista matchen så stod du ju för ett riktigt snyggt mål där du pausfintade målvakten och la upp pucken i krysset, idag på träningen så gjorde du också ett riktigt snyggt mål där du fann av krysset?
– Ja jag har övat mycket på mitt skott men det är mycket tillfälligheter också. Men det är alltid kul att göra mål och bara att hoppas att det nu håller i sig.
De andra matchserierna då, vad tror du om dem?
Jag har inte sett så mycket faktiskt, men jag har läst och hört en del. Men det verkar vara tighta matchserie och jag tror det kan gå åt vilket håll som helst. Jag såg en stund av Luleås match för att få se litegrann av deras match. Jag vet inte riktigt vilka som vi kommer få möta men det spelar ingen roll för oavsett vilka det blir så är vi så redo!
Hur mycket längtar du till Lördag?
– Jag längtar otroligt mycket. Det ska bli jävulskt roligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *