En känsla inte lik någon annan.

Match fem och när Tisdagen den tjugoförsta April summeras så kommer ett av lagen att somna med två matchbollar men med allt att förlora, ett annat med kniven mot strupen men med inget att förlora. En känsla som kan liknas vid en av denna världs mest komplicerade men underbara känsla, kärlek.
När man är upp över öronen kär och livet kan liknas vid en dans på rosor, rosor som växer på rosa moln, och absolut ingenting kan få dig att må dåligt så somnar man med en underbar känsla men ändå med vetskapen om att kärleken snabbt kan rinna dig ur händerna och förvandlas till tomhet, apati och ett krossat hjärta.
När man är olyckligt kär, och har ”kniven mot strupen”, så finns det ingenting värre än att lägga sig till sängs för när täcket omfamnar dig så går även startskottet för alla de demoner som inuti din hjärna bor, och att lägga sig till sängs då kan vara det jobbigaste som finns, men en känsla som ändå gnager mest är ”fan, nu har jag ingenting mer att förlora så det kan fan bara bli bättre från och med nu”.

Kanske en dålig parallell, jag vet inte. Men det är lite så jag känner inför det som komma skall. Vinner Skellefteå AIK så kommer 6000 och du, och mer än så, att ikväll somna med en känsla av att allting känns bra för stunden, de där små vardagliga problemen som gäckar gemene människa glöms bort och man lever i ett slags rus som är svårt att beskriva i ord. Förlorar dock Skellefteå ikväll så kommer en hel stad att somna med en dålig känsla, med demoner som angriper ens inre och en förlust som inte bara är en förlust. Nej förlorar man ikväll så kommer förlusten även att ”boosta” alla andra små vardagliga problem och förvandla dem till problem som kan leda till en natt utan sömn.

Nu tror jag dock att den här, för dagen soliga och varma, staden kommer att få uppleva finalseriens första hemmavinst. För inte kan Skellefteå förlora tre raka på hemmaplan?

Jo, det kan dom i och för sig för är det något jag lärt mig under den här matchserien så är det att inget går att förutse eller ta för givet.
När Skellefteå öppnade matchserien förra Söndagen så var jag helt säker på seger.
När Växjö sedan spelade hemma följande Tisdag, med 1-0 i matcher, så var jag säker på att smålänningarna skulle utöka till 2-0 i matcher.
Men när Skellefteå kvitterade den Tisdagen och sedan vände hemåt igen för match tre i Torsdags så var jag väldigt säker på Skellefteå-vinst.
När Växjö sedan vann i Skellefteå och i den tredje perioden kvitterade i sitt numerära överläge så var jag väldigt säker på att man skulle avgöra och gå upp till 3-1  i matcher.

SÅ, ingenting går längre att förutse eller ta för givet som sagt. Men känslan är ändå att ”breaket” kommer här, ikväll, i Skellefteå Kraft Arena. Att hemmalaget för första gången på två veckor tar en seger på hemmaplan och kniper åt sig sina två matchbollar.

Hur som helst, sköt om er Skellefteå och för er skull så hoppas jag att kvällen slutar med rosor, rosa moln och en god natts sömn. Till alla demoner, små vardagliga problem som blir till stora och sömnlöshet säger vi bara: FUC* OFF.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *