Matchtext: Kvällen tillhörde tre ”hometown” kids

Skellefteå AIK – Karlskrona HK 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)

0-1 (10.44) SH1 Riley Holzapfel (Emil Larson)
1-1 (17.36) EQ Pär Lindholm (Janne Pesonen, Alexander Urbom)
1-2 (18.10) EQ Adam Pettersson (Pär Lindholm, Arvid Lundberg)
2-2 (37.56) EQ Joel Kellman (Jesper Olofsson, Mattias Guter)
3-2 (45.28) EQ Martin Lundberg (Patrik Zackrisson, Arvid Lundberg)

Skott på mål: 45-16 (13-8, 9-5, 23-3)
Utvisningsminuter: 2-8 (2-2, 0-2, 0-4)

Matchens tre stjärnor:

*** Pär Lindholm – Fortsätter att visa god form och är Skellefteås hittills bästa forward sett till helheten. Kul att han ikväll fick leverera även i poängprotokollet.
** Martin Lundberg – Stod för sin bästa insats i årets SHL och fick rättvist kröna den med ett snyggt mål.
* Adam Pettersson – Bildade kedja med Pär Lindholm och Terry Broadhurst, lagets ikväll bästa enhet som tillsammans skapade heta lägen i majoriteten av deras byten. Kul att även Adam fick spräcka sin målnolla.

———————————————————————————————————-

Inför match skrev jag att tre poäng inte kommer gratis – tyvärr verkar endast ett fåtal i Skellefteå AIK läsa min blogg för det såg långa stunder ut som att laget förväntade sig tre enkla poäng mot nykomlingen.
3-2 är väl inget sexigt resultat mot ett Karlskrona HK, som mest troligen kommer att få slåss för sin SHL-existens framåt våren, men som ikväll imponerade med en kaxig och god insats i det fullsatta ”templet”.
Men det är ändå tre poäng och just nu gör jag ett val som journalist att hålla texten riktad mot det positiva istället för det negativa, glaset är halvfullt och får så vara ikväll.

Pär Lindholms ettåriga förlängning av kontraktet är en jackpot för Skellefteå AIK. En spelare som stämplar in först, och ut sist, varje dag. Därimellan står han till 100 procent för ett, just det, hundra procentigt arbete. Verkar aldrig ha en dålig dag och är en de mest underskattade centrarna i hela ligan. Ikväll fick han rättvis och retroaktiv utdelning för detta när han satte sitt första mål och sedan även sitt första assist för säsongen. Kul! Tillsammans med Broadhurst och A.Pettersson den klart bästa kedjan ikväll.

Spelet i power play fortsätter att vara ett sorgebarn, ja det är faktiskt hela 16 perioder sedan laget gjorde mål i den spelformen. Men ikväll tyckte jag mig ändå se ett frö som såddes, och som bådar gott inför framtiden.
Janne Pesonen var tillbaka i den första formationen – där han hör hemma – och spelet såg direkt mycket, mycket vassare ut. I ett av kvällens numerära överlägen skapade laget ett två minuter långt, intensivt, tryck mot Karlskronas kasse och det enda som saknades var utdelningen.
Finessen, passningskvaliteten, tempot och skotten fanns där ikväll. Och bannemig så tror jag att det lossnar på lördag.

Tacklingen på Broadhurst då? Ska du inte ta upp den tänker ni.
Ja det tänker jag:
Jag tänker egentligen inte säga så mycket om den tacklingen, den skulle givetvis ha renderat i två minuter för Holzapfel. Kanske mer än så, men det säger jag bara för att Normans avstängning är färsk i minnet.
Varför?
Kolla på reprisen och se hur låg Broadhurst gör sig just innan tacklings-situationen. Och det är där vi kommer till punkten som även ”Hårde Hardy” var inne på när han i en periodpaus intervjuades i matchstudion:
– Det snackas mycket om respekt för varandra på isen. Det få pratar om är det egna ansvaret vid en tackling.

Och där vilar stort ansvar på Broadhurst när han ser tacklingen komma. Det handlar att respektera varandra på isen, men går du så lågt då får du räkna med en hård smäll.
Vad jag tycker är mest tragiskt med den situationen?
Hade Broadhurst varit av den oärliga sorten hade han kunnat fejkat skada, då hade Holzapfel fått matchstraff och avstängning som plusmeny. Ska det behöva vara så, att en skada krävs? NEJ.
———————————————————————————————————-
-För tillfället är det inget som vi söker men jag håller koll på marknaden, det gör jag. Men vi söker inte efter något.
Lasse Johansson

– Vi har två bra målvakter, just nu har Svensson varit bra så då har han fått förtroende ett tag. Men Erik kommer att komma in i framtiden och han är inte på väg någonstans.
Lasse Johansson

– Han har en fraktur så det kommer att ta sina veckor, den såg bra ut om man säger så. Skyddsutrustningen i handskarna är för klena i dom där handskarna han hade och det är vi inte alls nöjda med.
Karin Rundblad om Ritola

– Vi har inte varit nöjda med vårat PP hittills, en del i det är att jag ska ta mer skott. Idag vart det fler avslut och fortsätter vi på det här kommer det förmodligen att trilla in puckar.
Tim Heed

– Poängen sätter sig inte i hjärnan, det är mer spelet i sig som jag inte varit nöjd med. Men det kan man inte gräva ner sig så mycket för, det är en ny dag hela tiden och jag försöker jobba på mitt spel varje ny dag.
Heed igen

– Det är bara Luleå borta som vi är nöjda med alla 60. Sen har det varit typ 20-30, vi har snackat mycket om det och vill förbättra. Ska vi ligga uppe i toppen så är det något vi måste fixa snabbt.
Och igen

– Vi har pratat om att skjuta mer och har 45 idag. Kanske blir att man skjuter lite alibi-skott men samtidigt om man ser på målen vi gör så är det ju skott och returer.
Martin Lundberg

– Tycker KHK gör det bra samtidigt som vi gör en ojämn match, vi gör både bra och dåliga saker. Kanske måste vara lite klokare i våra beslut när det går emot oss.
Axel Holmström

– PP är jätteknackigt som många sett. Det sista lilla saknas, en målvaktsklubba som ligger på mållinjen. Det finns helt klart lägen men det gäller att vara effektiva och just nu så grinar det emot oss i den spelformen men vi jobbar på det.
Holmström igen

-Det är som det är, men det kan vara bra att få testa på när det går emot och kanske bra att det kommer så här tidigt. Även om det är en av mina styrkor som spelare att bidra med poäng.
Holmström om den uteblivna poängproduktionen

———————————————————————————————————-

Övriga resultat

Frölunda HC vs. Modo Hockey 7-0
Wow. Göteborgarna fortsätter att gå igenom SHL som en ångvält och utklassningen av Modo kom inte helt oväntat. Laget är just nu i en klass för sig.

Malmö Redhawks vs. Linköpings HC 1-7
Tillsammans med Frölunda är Tangnes gäng det lag som imponerat mest. Gör mycket mål och släpper in få – Skellefteå ställs på ett rejält prov om två dagar i Linköping.

Brynäs IF vs. Luleå HF 4-3 efter förlängning
Luleå hade 0-2 och rapporter säger att laget imponerade med en gedigen laginsats. Sen tog Brynäs över matchen och vann i sudden. Det är jobbigt i Norrbotten just nu.

HV 71 vs. Rögle BK 2-4 Dagens stora skräll. Ängelholmarna tar alla tre poäng av HV 71 som har stora problem, med både skador och spelet. Laget har endast plockat sex poäng på de sju inledande omgångarna.

 

2 kommentarer

  1. Måste få berömma dig Robin för dina knivskarpa analyser!Och din språkbehandling.. OCH din intervjuer EFTER matcherna..det ger en bra sammanfattning.Tack!

  2. Pingback: Efter match: Kvällen tillhörde tre ”hometown” kids | KHK Focus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *