Matchtext: Heed och Zackrisson bakom allt när Skellefteå tog fjärde raka

 Skellefteå AIK – Färjestad BK 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

0-1 (4.25) PP1 Mikael Johansson (Magnus Nygren, Johan Ryno)
1-1 (15.37) EQ Andrew Calof (Janne Pesonen, Patrik Zackrisson)
2-1 (15.57) PP1 Tim Heed (Terry Broadhurst, Patrik Zackrisson)
3-1 (25.56) PP1 Tim Heed (Patrik Zackrisson, Janne Pesonen)

Skott på mål: 35-31 (13-10, 16-8, 6-12)
Utvisningsminuter: 20-10 (14-2, 4-8, 2-0)

Matchens tre stjärnor:

*** Patrik Zackrisson – Magnifik matchen igenom med mängder av kloka beslut och snygga framspelningar. Börjar bli den första center som laget kanske saknat i inledningen av årets SHL
** Tim Heed – Fjolårets gigant på offensiv blå i numerärt överläge har kommit igång, och det rejält! Bombade ikväll två vackra mål i PP, ser dessutom mycket mer bekväm ut på isen.
* Andreas Wingerli – Junioren gör en väldigt bra match, vinner närkamper mot Tollefsen trots sin ringa vikt och längd. Bara målet som saknades!

———————————————————————————————————-
Två bra lag drabbades samman i ett känslofyllt och hett möte som bjöd på vackra mål och mängder av tuffa duster efter avblåsningar.

Det var dock Färjestad som öppnade matchen bäst, och gästerna fick utdelning för det då 0-1 kom under en Skellefteå-utvisning. Efter det vände Skellefteå på matchbilden och vände matchen inom loppet av 20 sekunder.
Den andra perioden är en av säsongens bästa 20 minuter och hemmalaget hade bud på ett gäng mål men pucken studsade retligt nära mållinjen vid flera tillfällen.

Skellefteås power play har fått det lyft som länge varit eftersökt. Passningarna har börjat hitta korrekta adresser, och när Heed ställt in siktet som han nu gjort då är lagets numerära överläge riktigt bra. De mål han gör är precis vad man vill ha av honom.

Gästande Färjestad visade i afton att laget blir att räkna med i vinter. De har en bra kombination av spets och bredd – något som i längden brukar bli lönsamt.

Tyvärr handlar det mesta efter matchen om ”ännu en huvudtackling”. Jag talar så klart om Tollefsens på Holmström. Där tycker jag att domarna gör rätt som friar, och det ska inte bli något i efterhand heller. Ishockey är en kontaktsport och fortsätter vi med de anmälningar som hittils har gjorts, då försvinner kampen ur sporten.
I citat-fältet hittar ni Holmströms egna ord om tacklingen, och där kommer ni att se att jag inte är ensam i min åsikt om det.

———————————————————————————————————-

– Vi börjar matchen dåligt,men efter tio minuter tar vi över och sen är det inget snack om saken. Otroligt skönt att vi även får utdelning i vårat numerära överläge
Zackrisson

– Otroligt skönt att vinna en sån här match där hela laget spelar bra, sen att Heed ställt in siktet är ett väldigt gott tecken.
Zackrisson igen

– Man kan vinna och förlora många matcher i den spelformen, och speciellt i såna här matcher är det skönt att det väger över till vår fördel när vi uttnytjar våra chanser.
Heed om lagets power play

– Personligen tycker jag väl att jag skapat chanser tidigare men inte fått in pucken i mål, det har hela tiden känts som en tidsfråga innan det skulle släppa.
Heed igen

– Otroligt skön, både för mig och för laget att vi äntligen får utdelning. Det kommer att stärka vårat självförtroende för framtiden.
Och igen

– Riktigt skönt att vinna mot ett lag som är högre än oss i tabellen.
Calof

– Jag behövde inte göra mycket annat än att bara stå där, men de är fantastiska att spela med. Du vill aldrig ta en utvisning i ett sånt läge när ditt lag leder med ett par mål. Ska definitivt tänka efter extra mycket i framtiden.
Calof om sitt mål, sina kedjekamrater och utvisningen i slutet.

-Jag får direkt en känsla att jag sätter mig själv i skiten och även i efterhand är känslan att jag får skylla mig själv.
Holmström om tacklingen från Tollefsen

-Jag tycker vi startar dåligt och jag ville väcka laget och mig själv. Jag ångrade mig direkt jag kände att jag touchade honom och det var klumpigt av mig.
Holmström igen, denna gång om tacklingen på Tollefsen som renderade i 2+10 minuter.

– Zackrisson har en otroligt hög lägstanivå, man förväntar sig att han ska vara bra varje match vilket han också är. Men idag var han extra bra. Wingerli och Ohlsson är otroliga yrväder som är jobbiga att möta även på träning. De ger laget energi i varje byte.
Holmström om sina medspelare

———————————————————————————————————-

 

Övriga resultat

Linköpings HC vs. Luleå HF 3-2
Luleå fortsätter att ha stora problem med att vinna flera matcher i sträck. Linköping etsar sig fast i toppen av tabellen.

HV 71 vs. Djurgården 4-3
Äntligen HV! Efter en rad förluster och jobbiga veckor fick Jönköpings-laget vinna. Men det här är på något sätt Jönköpings dag då fotbollslaget avancerade till allsvenskan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *