Inför match: Hur ska dominanten stoppas?

Omgång tolv och Skellefteå reser söderut för att mäta sina krafter mot ett av seriens hittills bästa lag, Brynäs IF.
Ett lag som överraskat många och med sin spelglädje tagit sig upp till andraplatsen i tabellen.
Men spelglädjen är inte den största orsaken till succén – anledningen till Gävle-lagets framgångar stavas Anton Rödin.

Det sägs att ifall någon inte blir anmäld – eller om Rödin lämnat isen utan poäng.
Då har inte SHL spelats den kvällen.
Brynäs lagkapten Anton Rödin har dominerat SHL på ett sällsynt skådat sätt, efter 11 omgångar står forwarden noterad för 18 poäng. Ett poängsnitt som betyder att han landar på 85 poäng när säsongen är klar, om han fortsätter i samma tempo de vill säga.
Undertecknad har sett en del när Brynäs spelat och vad jag sett har fört tankarna tillbaka till tiden när Jocke Lindström härjade i de svenska arenorna.
Så bra är Anton Rödin, och njut av honom ikväll och resten av säsongen.
Nästa år finns han inte kvar i svensk ishockey.

Brynäs IF har också ett gediget lag bakom lagkaptenen, en bra mix av unga och hungriga lirare kryddat med äldre och rutinerade gnuggare. Backsidan får för kvällen anses hålla lägre klass än vanligt då härföraren Anssi Salmela saknas på grund av avstängning.
Se även upp för Rödins kedjekamrat, Greg Scott, som är tvåa i SHLs poängliga.

I Skellefteå ser vi en del förändringar sedan matchen och förlusten mot Växjö Lakers. John Norman byter omgivning och placeras i en kedja tillsammans med Adam Pettersson och Pär Lindholm.
Axel Holmström fortsätter att placeras i fjärdekedjan och snart måste islossningen för fjolårets utropstecken komma. Ikväll?
I målet finner vi Erik Hanses som återigen får chansen efter tre matcher som båsvakt. Senast han stod var borta mot Linköping där han storspelade och vann matchen åt Skellefteå.

Jag förväntar mig en offensiv och trevlig match mellan två lag som försöker att spela bra ishockey. Hemmalaget får ses som favoriter inför matchen, och med elva raka förluster mot Skellefteå lär det osa av revanschlusta från Gävle-laget. För Skellefteå gäller det att få stopp på Brynäs förstakedja, då är mycket vunnet.
Men jag ställer mig ändå frågan:
Hur ska dominanten Anton Rödin stoppas?

Kuriosa
* Skellefteå har elva raka vinster mot Brynäs, då de bland annat vann samtliga nio möten ifjol med en total målskillnad på 38-1.
* Sedan säsongen 2010/2011 har lagen mötts 39 gånger. Skellefteå har vunnit 26 av dessa möten.
* Med en total målskillnad på 138-95.

Matchtips
3-2 till Brynäs.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *