Matchtext: Hanses och Ohlsson matchhjältar i Gävle

Brynäs IF – Skellefteå AIK 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)

0-1 (17.20) EQ Arvid Lundberg (John Norman, Niclas Burström)
1-1 (26.00) EQ Sondre Olden (Linus Ölund, Jörgen Sundqvist)
1-2 (48.48) PP1 Terry Broadhurst (Sebastian Aho)
2-2 (55.49) EQ Marc Zanetti (Anton Rödin, Oscar Lindblom)
2-3 (61.44) EQ Sebastian Ohlsson (Adam Pettersson)

Skott på mål: 27-40 (16-11, 5-13, 5-11, 1-5)
Utvisningsminuter: 6-2 (2-2, 0-0, 4-0, 0-0)

Matchens tre stjärnor:
*** Alexander Urbom – Fortsätter att visa en stadigt uppåtpekande formkurva. Glänser i det fysiska spelet, löser situationer med finess och sprider ett lugn när han är ute på isen. Är en uppgraderad version av Martin Sevc
** Erik Hanses – Sin andra start i SHL och Hanses fortsätter att imponera. Stark i spelet nära mål och läser av Brynäs giftiga lägen på ett mycket bra sätt. Matchvinnare i båda sina starter denna säsong, tystar tvivlarna.
* John Norman – Har visat upp ett fantastiskt spel i årets SHL. Idag inför ögonen på Pär Mårts, får vi se Norman i Tre Kronor? Jag tror det.

———————————————————————————————————-

Det mesta inför matchen handlade om Anton Rödin, som toppar SHLs poängliga och dessutom idag blev uttagen till Tre Kronor.
Brynässtjärnan, som ifjol inte gjort ett enda poäng mot Skellefteå i grundserien, blixtrade också till stundtals. Men överlag så var det andra spelare i Brynäs som klev fram, något som vittnar om att laget blir att räkna med i år.
I slutändan var det dock Skellefteå som vann rättvist efter en väl genomförd match där disciplinen och defensiven glänste. Ett oerhört styrkebesked från västerbottningarna som hänger på i toppstriden. Hur matchen såg ut? Läs nedan.

I de två första perioderna höll Skellefteå greppet om taktpinnen och var det klart bättre laget. De imponerade stort med sin disciplinerade offensiva forechecking som vid väldigt många sekvenser ledde till att Brynäs backar hamnade i tidsnöd. Ställningen 1-1 efter 40 spelminuter var något missvisande då Skellefteå bör ha haft med sig en ledning på ett/två mål inför avslutningen.

Den sista perioden blev en jämn historia där lagen skiftade offensiva byten med varandra. Skellefteå kopplade dock ett målmässigt grepp när Terry Broadhurst, i power play (ja de fortsätter att göra mål i numerärt överläge), snappade upp en målvaktsretur och placerade in pucken i öppet mål. Kvitteringen från Brynäs kom dock, när de efter en offensiv forcering lyckades hitta ett öppet mål där backen Zanetti höll sig framme.

I förlängningen klev junioren Sebastian Ohlsson fram, och avgjorde matchen med ett riktigt läckert mål. Med pucken från mittzonen avancerade Åseles stolthet in i mot mål, tog skydd av en täckande Brynäs-back och pricksköt pucken i krysset, otagbart för Felix Sandström.

Och morgondagens bloggkrönika, vad kommer den att handla om?
Ledtråd: En dynamisk forward från inlandet, född -97.

Övriga resultat

Luleå HF vs. Rögle BK 4-3 efter förlängning
Ängelholmslaget chockade Coop Arena när de gick ifrån till 0-2 i andra perioden – efter en lyckad timeout från Fagervall kunde dock Luleå vända matchen innan perioden var slut. Rögle lyckades dock fixa fram en kvittering i sista perioden men lämnade ändå Norrbotten som ett slaget lag då Toni Rajala, i förlängningen, avgjorde.

Linköpings HC vs. Färjestads BK 4-3 efter förlängning
Tangnes Linköping, som i senaste matchen utklassades av Frölunda (7-1), var betydligt bättre i kvällens match när Färjestad gästade. Hemmalaget drog också det längsta strået och vann i förlängning.

Modo Hockey vs. Växjö Lakers 2-5
Problemen fortsätter i Örnsköldsvik – som idag dessutom värvade in sitt tionde transatlantiska nyförvärv för säsongen. Det mesta luktar illa om den klassiska klubben som fostrat så många av Sveriges NHL-stjärnor, nu verkar dock talangfabriken ha stannat av då spetsen och bredden hämtas från andra sidan atlanten.
Växjö reser hem från Norrlands-trippen med 5 av 6 poäng, och har påbörjat resan uppåt i tabellen.