Inför match: Älska 0910 och revanschsuget Skellefteå AIK

Allting har sitt början, allting har sitt slut. Och Skellefteå AIKs mäktiga svit såg sitt slut i torsdags när den stora toppkonkurrenten, Frölunda HC, imponerade med sin effektivitet.
Idag är det Hovet och match mot Djurgårdens IF som gäller, en chans att börja om på nytt och starta en ny svit?

Jag minns tillbaka till tiden då tonåren ännu inte hade nåtts och december månad var lika med snö och stabil kyla. En svunnen tid som ligger i det förflutnas sköte och nu hånler åt oss oansvariga människor som missbrukat jordens tillgångar. Resultatet av vårt dåliga ansvar och omdöme har nu lett till att december är en månad där vädret pendlar nåt oerhört från dag till dag.
Snö, regn, värme, kyla, is, slask, asfalt.
Det är idag den 5 december och jag har spenderat dagen i Umeå centrum och på Gammlias mysiga julmarknad. En ständig anledning till missnöje följde dock med mig hela vägen från att jag låste dörren hemma till att jag låste upp det.
Regnet har duggat tätt hela dagen, och jag blir bara oroligare för var dag som går. Jag har inte levt allt för länge, ändå kan jag se en stegrande kurva gällande dåligt klimat under vintrarna.

Nåväl, slut på miljösnack och mina personliga orosmoln.
Den här veckan är trots allt en bra vecka hockeymässigt då matcherna duggar lika tätt som, ja okej en till rad om vädret, regnet i december.
Den första delen av säsongen har i mina ögon varit väldigt ryckig och långt ifrån alla veckor har erbjudit tre matcher. Men nu har vi en sådan vecka och jag älskar det. För helt ärligt, finns det något bättre än att slå sig ned på sittplatsen, pressläktaren eller i soffan för att se ishockeymatch? Knappast.

Skellefteå AIK kommer till kvällens match som seriens absolut hetaste lag den senaste tiden, nej förlusten mot Frölunda förändrar inte att Skellefteå är hetast, och när de ikväll skrinnar ut i Johanneshov gör de det inför en gigantisk tårtbit av svartgula supportrar. ”Älska Skellefteå”, mer känt som ”Älska 0910”, anordnas denna lördag och av tradition brukar det locka tusentals svartgula sympatisörer. Givetvis en extra krydda och en extern källa till energi för Skellefteås spelare.

Förändringar i laget. Den så framgångsrika förstakedjan från de första omgångarna med Norman, Forssell och Ericsson paras återigen ihop idag efter en tid där de spelat i olika formationer. Trion har under denna tid tagit ett par skär tillbaka och fört en betydligt anonymare tillvaro än i början då de bar Skellefteå på sina axlar. Månne ett drag från Wallsson för att de ska hitta tillbaka till den formen?
I målet placeras dessutom Markus Svensson ikväll efter en match på bänken, ett väntat val då Hanses inte övertygade i seriefinalen.

Matchtips: 2-4, Forssell hänger sista i tom kasse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *