Inför match: Tunga avbräck när Davos gästar

En helt öppen kamp om avancemanget till nästa omgång efter förra veckans 1-1 match i schweiziska Davos. Men inför match är det nog de alpiska gästerna som äger favoritskapet efter att Skellefteå AIK meddelat att ett gäng viktiga pjäser saknas.

Förra veckans match i häftiga Vaillant Arena blev inte alls den målfest som undertecknad förväntade sig då lagens två målvakter kom upp stort och bjöd på höjdpunkts-räddningar på löpande band. Matchen höll annars rätt hög klass och ett högt tempo som faktiskt stack ut i den annars rätt grå CHL-massan som varit under hösten.

När pucken ikväll släpps står en plats i semifinalen på spel. I och med det oavgjorda resultatet från förra veckan kan det ikväll bli både förlängning och straffar. Men känslan är att det avgörs innan det går så långt, att HC Davos vinner redan under full tid och möter Frölunda eller Luleå i slutspelets näst sista skede.
Gästerna känns på förhand hungrigare att gå vidare och just den hungern är så otroligt avgörande i en turnering där spelarna kanske inte vill vinna lika mycket som i den inhemska serien.

I Skellefteå saknas ikväll fem ytterst viktiga pjäser då förutom de sedan tidigare skadade Janne Pesonen, Martin Lundberg och Fredrik Lindgren får sällskap på läktaren av Tim Heed och Mattias Ritola. Det är alltså en möjlig förstafemma som saknas.
In på dessa platser kommer Anton Öhman och Isak Stenlund Ädelgran, två spelare som kanske kan visa upp den där hungern som jag tidigare varit inne på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *