Inför match: Halfway there

Skellefteå AIK befinner sig i en mindre svacka och har den senaste tiden inte gått att känna igen – när slutsignalen ikväll ljuder vet vi om svackan är förbi eller om den förlängs. Fyra raka förluster eller seger. 

Sista hemmamatchen innan juluppehållet och för första gången på länge med en del frågetecken att besvara. Skellefteås förutsättningar inför kvällens match är glasklara och därmed har vi alla bitar på plats för att vi ikväll ska få se ett rejält taggat svartgult lag. Det saknas en hel del spets men Skellefteå har som bekant en bra bredd i sin trupp och en uppsjö av talanger i juniorleden. Ikväll får vi se ännu en supertalang debutera, Tim Söderlund. Talangen som är tillbaka i organisationen efter ett år i Clemensnäs följt av två år i Luleå. Tim har under årets säsong gjort 23 poäng på 26 matcher för J20-laget och har sina främsta kvaliteter i händerna, han är otroligt skicklig med puck.

I gästande Linköpings HC har det i november inte alls sett speciellt bra ut och laget har varit ett av hela seriens formsvagaste lag under den mörka månaden. Den senaste tiden har de dock hostat upp sig och har två raka segrar med sig (3-4 mot Örebro och 0-2 mot HV71).
I östgöta-laget handlar det mesta offensivt om andrakedjan som tillsammans har mäktat med 59 poäng.
Andrew Gordon 20 (8+12)
Garrett Roe 20 (7+13)
Broc Little 19 (12+7)

Kvällens omgång markerar också halvvägs för grundserien och fastän det känns som igår att Skellefteå tog emot HV71 hemma så är vi nu halfway there.
Kvällens match känns på förhand väldigt intressant, framförallt för att dessa lag har drabbats samman många gånger de senaste åren och en skön rivalitetet har byggts upp.
Jag tror på en målsnål historia som Skellefteå vinner med 3-1.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *