Skadeläget i Skellefteå AIK

Skellefteås skadelista växer allt längre och det medicinska teamet har nu otroligt mycket jobb. Sju skador varav sex av dessa får anses vara på ordinarie och viktiga spelare, Anton Öhman får ändå klassas som en spelare på gränsen mellan laguppställningen och läktaren.

Dessa många skador orsakar givetvis många problem både för medicinteamet och för Wallsson & co som ännu inte fått chansen att ställa ett helt ordinarie lag på isen under årets säsong. Det medför dock en del positiva delar också, då tänker jag allra främst på alla fantastiska juniorspelare som har fått chansen att visa upp sig i SHL. Igår fick vi stifta ny bekantskap när Tim Söderlund gjorde sin debut, och vilken debut sen.
Men när allt summeras är det ändå mer negativt än positivt med alla dessa skador, det är viktiga poäng som delas ut nu under december och att spela med så många juniorspelare under en längre tid är inte hållbart på sikt. Under matchens sista minuter igårkväll spelade Skellefteå med tre spelare födda på 80-talet, resten födda på -90.

Efter matchen fick undertecknad ett bra snack med läkaren Karin Rundblad som informerade om läget på alla sju skadade spelare. Det ser inte ut som att någon spelar på lördag när Örebro gästas och om allting jävlas kan de även saknas när mellandagsmatcherna ska spelas.
På lördag kan Skellefteå ställa upp ungefär så här (om nu ingen mot förmodan dyker upp).

Svensson Hanses

Urbom – Burström
Heed – Lundberg
Lindholm – Aho
Pettersson

Andrew Calof – Patrik Zackrisson – Tim Söderlund
Isak Stenlund Ädelgran – Erik Forssell – John Norman
Pontus Petterström – Pär Lindholm – Adam Pettersson
Sebastian Ohlsson – Axel Holmström – Andreas Wingerli

Och ifall skadorna inte är läkta den 26 december kommer ytterligare tre juniorer att behöva fylla ut laguppställningen då Holmström – Aho – M.Pettersson är på JVM. Det skulle betyda att laget på forwardssidan endast har sju ordinarie spelare. Oroande.

——————————————————————————————————–

Karin Rundblad om alla skadade spelare:

Jimmie Ericsson
Han har en mjukdelsskada, upper body som vi tar day-to-day. Han har spelat två matcher med den skadan men tvingades kliva av idag.
– Var det därför han tackade nej till landslaget?
Det behåller vi för oss själva. Vi har en mycket god dialog med Pär Mårts. Landslaget är ett hedersuppdrag men för spelarna handlar det om en långsiktig hållbarhet och strategi. Det är många aspekter som vägs in tillsammans med landslagsledningen vid ett återbud.

Mattias Ritola
En gammal skada men inte korsbandet som han opererats för. Gick på lite för tidigt och vi var tvungna att plocka av honom i en ren försiktighetsåtgärd. Det är en lower body. Vi kommer fortsätta med rehab men day to day.

Fredrik Lindgren
Han är nära, han är inte här ikväll för att han är förkyld. Vi kommer utvärdera honom ikväll.

Martin Lundberg
Han har ingen funktion i sin skadade del. Han har viljan men ingen funktion. Det är day to day.

Janne Pesonen
Han är inte nära men där går allt enligt planerna. Vi kommer att sätta oss ned och göra en långsiktig rehabplan för honom. Han är sjukskriven till mars och har återbesök hos läkaren till veckan sen kommer han att åka hem till Finland för att fira sin jul och kommer tillbaka till oss kort efter det. Då kör han stenhård rehab med resten av kroppen. Vår målsättning är att långtidsskadade ska komma tillbaka bättre fystränade än vad de var innan skadan.

Terry Broadhurst
Han har en mjukdelsskada även han och är inte aktuell i helgen. Det är en lower body mjukdel som vi måste vara försiktiga med. Den måste få tid att läka för det är inget vi tillåter rackla längre fram i säsongen så Terry måste få mer tid.

3 kommentarer

  1. Pingback: Tunga skadesmällar för Skellefteå AIK | SHL | Expressen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *