Inför match: Unga Skellefteå gästar Behrn Arena.

Skellefteå AIK saknar i kvällens match flera nyckelspelare vilket betyder att 17 av 21 spelare i laguppställningen är födda på 90-talet. En imponerande siffra och istället för att tala om hur tufft det kommer att bli vill jag lyfta hur fantastiskt intressant det kommer att bli.

Nu är siffrorna egentligen inte något anmärkningsvärt då Skellefteå är ett ungt lag även med alla friska, men i matcher som kvällens blir det ändå mer påtagligt. Och även om de är födda på 90-talet känns spelare som Adam Pettersson, Niclas Burström, Anton Lindholm, Axel Holmström, Alexander Urbom med flera som rutinerade rävar i sammanhanget.
Hur som helst, summa summarum, har kvällens match mycket som talar för en intressant tillställning. Örebro är ett trevligt spelande ishockeylag med hög fart och en hel del finess – dessutom har de förmågan att alltid spela sin bästa ishockey mot just Skellefteå vilket har gjort dem till något av ett ”boogeyteam” för västerbottningarna.

Succédebutanten från senast, Tim Söderlund, får en ny chans vilket kommer helt naturligt då han i torsdags var en av planens absolut främsta aktörer och övertygade matchen igenom. Han går in i en spännande fjärdekedja med Axel Holmström och Andreas Wingerli – en trio där det kommer gå undan på vingarna vilket passar Holmström väl då han kan fokusera på sina styrkor.
I målet väljer Wallsson & co att starta med Erik Hanses, ett val som känns rätt väntat då Svensson nästa vecka åker på landslagsturnering och även om han är seriens absolut bästa målvakt just nu förtjänar Hanses att starta.

I Örebro kretsar det mesta kring andrakedjan med Martin Johansson, Joel Mustonen och Daniel Viksten. En välkomponerad kedja med styrka, fart och målfarlighet. Där gäller det för Skellefteå att hålla koll bakåt och inte gå bort sig i spelvändningarna.

Jag förväntar mig en jämn match där Örebro till slut drar det längsta strået. Jag säger 3-2 till hemmalaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *