Inför match: Broadhurst petas i finalreprisen

Finalrepris mellan två  lag som kommer från svidande förluster i senaste omgången – räkna därför med en känslofylld och het match när pucken släpps i Skellefteå Kraft Arena om drygt en timma.

Skellefteå med en härdsmälta i Coop Arena – Växjö med en pinsam utklassningsförlust mot nykomlingen Malmö Redhawks.
Ja ni märker själva, den senaste omgången gick inte alls enligt planerna för något av fjolårets finallag och för sina fans har de nu mycket att bevisa denna lördagsafton. Förutsättningarna känns därför perfekta för en härlig match.

Växjö är ett av de lag som känns närmast att hota suveränerna Frölunda och Skellefteå i kommande slutspel. Med en framförallt stark defensiv är smålänningarnas lagbygge som ämnat för matchserier bäst av sju och tillsammans med Luleå är de laget som andra lag garanterat helst vill undvika. Offensiven i årets upplaga är inte i närheten av guldlaget – i år handlar det nästan enbart om förstakedjan med Kiiskinen, Rosén och Gynge, en kedja som är kanske hela seriens bästa.
Kedjan kan dock inte spela alla 60 minuter och när de inte är på isen känns Växjö inte alls speciellt farliga. Bredden är inte alls i klass med övriga topplag.

I Skellefteå sker ett par förändringar från senast. Bland annat petas Terry Broadhurst till förmån för Sebastian Ohlsson och även om jänkaren haft en tung period är detta ett beslut jag inte fullt ut förstår.
I målet får Markus Svensson fortsatt förtroende – torsdagens bottennapp till trots. Detta känns som ett logiskt beslut då det nästan bara placerat mer hjärnspöken i Svensson om han petats idag. Efter en dålig match är det skönt för spelare att få nytt förtroende och oftast brukar det sluta i toppinsatser.

Dagens största snackis är givetvis gårdagens nyhet att Bert Robertsson stannar i ytterligare tre år, efter match kan ni läsa mer om detta då huvudrollsinnehavaren ger sin syn på kommande tre år i Skellefteå.

Matchtips: 4-1 till Skellefteå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *