Skellefteås sjuka statistik i powerplay

Tidigt i säsongen började orosmoln bildas ovanför Skellefteå Kraft Arena – laget hade stora problem i sitt numerära överläge och trots att alla verktyg för framgång fanns lyckades inte laget alls.
Heed sköt på allt förutom mål, Jimmies rumpa såg ut att vara mindre än en femteklassares och Holmströms slutspelsform kändes som blott en skröna.

Som blott en skröna känns nu också, den 16 januari, Skellefteås usla powerplay i september/oktober. För de senaste åtta matcherna har laget gjort mål på mål. På mål.
Ja statistiskt sett är det faktiskt nästan så. På de 21 utvisningar som motståndarlagen dragit på sig har 12 förvaltats till nätrassel – siffror som ger en mäktig powerplayprocent på 57. Femtiosju, över åtta matcher.
Det är faktiskt sjukt, eller femtiosjukt om ni så vill.

Efter aftonens trepoängare, mot fjolårsmotståndet i finalen, pratade undertecknad med en del av huvudrollsinnehavarna till lagets framgångar. Såhär lät det:

John Norman.
– Vi går mer på attack än förut och vi har två formationer som är riktigt bra i vårat lag. Sen har vi bra skyttar överallt i vårat powerplay och det gör oss farliga
Vad är skillnaden nu från i höstas när det gick lite tyngre?
  – Vi försöker att ta lite enklare avslut och gå mer mot mål, då hittar vi fler returer och blir farligare.

Axel Holmström
– Jag tycker att vi hade bra tendenser även i början men nu känns det som att vi är hetare på returerna och bättre på att få fast våra motståndare över en längre tid.
Hade du koll på statistiken?
– Nej det hade jag faktiskt inte, men den är ruggit fin så den får vi hålla fast vid framöver, haha.

Bert Robertsson
– Det handlar mycket om att vi tar betalt. Vi attackerar mål hårt.
– Powerplay är en sekvens där man ska höja tempot, inte sänka det. Och det tycker jag vi har gjort otroligt bra senaste tiden och det har ju visat sig lönsamt.

**********************************************************************************Skellefteås powerplay i de senaste åtta matcherna:

Örebro – 1 pp 1 mål
DIF – 5 pp 3 mål
FRÖ – 3 pp 1 mål
FBK – 1 pp 1 mål
BIF – 2 pp 1 mål
Modo – 4 pp 1 mål
Luleå – 1 pp 1 mål
Växjö – 4 pp 3 mål

Totalt 21 pp – 12 mål

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *