Inför: Aho tillbaka när tabellfyran gästar

Den 12 december sköt Sebastian Aho segern till Skellefteå med sitt 3-2 mål i och mot Örebro – ikväll, drygt fem veckor senare, gör han en efterlängtad comeback på isen efter den tuffa och oturliga skadan från JVM-genrepet.

Med 18 omgångar kvar av SHL börjar det dra ihop sig. Skellefteå och Frölunda känns relativt ohotade i de två första placeringarna men bakom dem pågår en häftig kamp där det skiljer blott sex poäng mellan trean och åttan i tabellen. Slutplaceringen i SHL är givetvis oerhört viktig inför ett slutspel där hemmafördelen kan avgöra en lång matchserie.
I denna kamp om tredjeplatsen är kvällens motstånd Linköpings HC högst inblandade. De parkerar just nu som fyra i tabellen med möjlighet att passera Luleå.

Gästande Linköpings HC har därför oerhört mycket att spela för ikväll, och de 17 omgångar som väntar framöver. Östgötalaget saknar en hel del tongivande spelare eller vad sägs om Broc Little, Daniel Rahimi och Nichlas Hardt.
De ställer ändock upp med ett bra lag som definitivt kan ge Skellefteå en rejäl kamp om de tre poängen ikväll.
Ett Skellefteå som för första gången på länge skippar att ha med en trettonde forward och istället kör på fyra raka femmor – där Sebastian Ahos namn sticker ut lite extra.
Backen är tillbaka efter att ha missat de sju senaste matcherna och lär fylla sin istid med frenesi och spelsug.

Känslan inför match är att vi har en jämn match att vänta. Låt oss säga att Skellefteå vinner med 3-1. Vi kör på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *