Jimmies straff – ett stort skämt

Expressens eminenta Mattias Ek skriver nu på twitter att Jimmie Ericsson straffas med två matchers avstängning efter Linköpings-matchen – ett beslut som undertecknad finner helt felaktigt.
Det är en helt vanlig kampsituation, kolla på en SHL-match och finn flera liknande situationer som aldrig lett till något. Som aldrig ska leda till något.
Jimmie befinner sig framför målet och delar ut en smäll mot Linköpings Billins som även den minst hockeykunnige ser inte har något som helst uppsåt. Jimmie träffar i bröstet men i en naturlig rörelse åker klubban upp i hakan på Billins – som kan spela vidare och nog inte ens egentligen kände smällen.
Det är – at most – en tvåa på tavlan och nog så efter match. Att det medför en Jimmie på läktaren i två matcher är faktiskt genant. DN har gång på gång under säsongen pudlat och verkar nu fortsätta i exakt samma spår.
Bara för att sätta i kontast. Johan Ryno får även han se två matcher från läktaren. Färjestads-forwarden för en ”slew footing” då han medvetet sparkar undan Barankas stödjeben så denne träffar isen utan chans att ta emot sig.
Ett fegt tilltag som ofta kan leda till allvarligare skada vägs alltså lika tungt som en vardaglig kampsituation som vi ser i varje match.
Och det spelar ingen roll att karln heter Jimmie Ericsson och spelar för det lag som jag bevakar – jag hade kallat detta straff för skamligt och genant om det så varit Anton Hedman i Luleå eller Daniel Rahimi i Linköping.

Avslutningsvis vill jag bara tillägga att med dagens utdelade straff kan Robin Jacobsson i Leksands IF stundande avstängning bli rekordlång. Den ska bli rekordlång. Fult. Riktigt fult.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *