Skellefteå med enorm hybris i säsongens största svacka

Den absoluta toppen mot det svagaste laget i SHL på flera år – en match som på förhand bara kunde sluta på ett sätt.
62 poängs skillnad syntes dock inte på isen där Karlskrona utan att ens imponera kunde räkna in sin 6 seger på 36 försök. De var bättre på allt och Skellefteå såg ut som ett mittenlag, at most.

Att Karlskrona kan matcha Skellefteå i fokus, närvaro och inställning är ingen konstighet. Men att den överlägsna tabelljumbon ska hålla högre tempo, skicklighet och vara starkare än Skellefteå ska inte hända, kvällens match var inte underskattning. Det var total hybris från minut fem till slutsignal.
Det handlade inte heller om marginaler eller otur. Skellefteå hade TUR som inte förlorade med två-tre mål ikväll.
18 utespelare såg ut att ha nyinköpta italienska kostymer under utrustningen och åkte runt i 55 minuter utan att visa något som helst intresse av att svetta ned sig själva och kostymen.
Jag köper att det inte går att vara helt påkopplade kväll efter kväll – men det ska gå kräva av spelare på denna nivå att åtminstone klä på sig understället och bidra med något.
Och den utvisning som Zackrisson tar med tre sekunder kvar är både oproffesionell och under all kritik. Skellefteå hade fått inleda i spel fyra-mot-tre under förlängningen – istället drar Zacke på sig fyra utvisningsminuter och KHK vinner.
De senaste matcherna har allt för mycket fokus riktats mot de svartvita och som jag tidigare varit inne på är det ett säkert tecken på ett Skellefteå som inte har harmoni.

Skellefteå befinner sig nu i en svacka. De senaste fyra matcherna har laget som totalt sett släppt in minst mål i SHL läkt bakåt. 1
5 insläppta på dessa matcher. Nästan fyra per match.
Avståndet till Luleå och Linköping blir nu också allt mindre för var kväll. Elva poäng skiljer det nu ned till trean och fortsätter det såhär kan bannemig Västerbottningarna snart glömma förstaplaceringen och kanske också topp tre. Det går så fort i ishockey.
Speciellt när Linköping och Luleå går så starkt som de gör.
Linköping som har 10-2 på två matcher mot Skellefteå och Frölunda.
Luleå som vunnit sju av de åtta senaste matcherna och just nu är hetast i hela SHL.

Nästa vecka väntar Rögle och Malmö hemma samt HV71 borta. Som det ser ut nu ska Skellefteå vara nöjda om de tar sig från den veckan med tre poäng.

2 kommentarer

  1. Pingback: Skellefteå med enorm hybris i säsongens största svacka |

  2. Jag var helt säker du skulle skylla på att det kom så pass lite bortafans till matchen.

    Vad är dina tankar om att Wallson osv hintade om nyförvärv sen verkar inget dyka upp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *