Var finns den röda tråden

En hektisk helg är förbi och totalt sett har sex avstängningar delats ut till följd av händelser från helgens matcher. Först och främst kan vi återigen konstatera att DN fortsätter visa sig från sin sämsta sida. Det började med Jimmie Ericsson som bestraffades hårt för en situation vi lär se ett par gånger per period i slutspelet – hur dömer de då? Kommer vi få se slutspelsserier där avstängningarna haglar och det till slut blir J20-lagen som spelar?

Det följdes upp med en avstängning på Robin Jacobsson som var patetiskt låg. 6+3 för den tacklingen är ett skämt, det är den fulaste och fegaste hittills i år men ändå vågar inte DN ta i med hårdhandskarna. Vill de ha ett bättre arbetsklimat för landets spelare hade de där chansen att statuera exempel. Men nej, istället kommer vi få se Jacobsson i spel tidigare än Karlsson, och bara det är åt helvete fel.

Dessutom har det under årets säsong vuxit fram ännu en gåta.
Hur kan så många spelare straffas i efterhand men inte under match? Jag vill inte tro att våra domare missar så mycket under matchen, det finns ändå fyra domare och åtta ögon ute på isen med just uppdraget att bestraffa spelare för de förseelser de senare blir avstängda för.
Under helgen fick vi se sex avstängningar, endast två av dessa blev matchstraff ute på isen. Två resulterade inte ens i en tvåa på tavlan och då skedde ändå de framför ögonen på domaren.
Frågan jag ställer mig är hur trovärdiga domarna kommer att uppfattas om det fortsätter såhär. Varför har vi ett fyrdomarssystem om vi ändå tvingas läsa om dessa avstängningar och anmälningar i efterhand?
Och var är den röda tråden DN? Ni har för längesen förlorat er trovärdighet.

2 kommentarer

  1. Jag har varit supporter i många år.Denna säsong liknar ingen annan föregående.Är nu djupt orolig över hockeyns framtid.Spelet som bygger på fart,kamp och intensitet.Vad får man egentligen göra /inte göra?Dessutom blir straffen olika..för samma förseelse!Ja, jag lider mest med spelarna.

  2. Det är ett underkännande av domarna, när DN går in och utmäter straff efterhand för incidenter som 4 domare inte reagerat för.
    Det är tombola över avstängningarna, både vad gäller incidenter och antal utdömda maychavstängningar.
    DN har redan förlorat allt förtroende och är ett stort skämt och det kanske inte är så märkligt, när man utser Christer Lärking som ordförande.

    Vi hockeyälskare som trodde att han äntligen slutat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *