Kvartsfinalerna klara – de går vidare

I och med Djurgården IFs seger över Brynäs IF i kväll står det nu klart vilka fyra kvartsfinalmöten vi har att se framemot och bara den flyktigaste av blickar över slutspelsträdet räcker.
Wow.

Alltså… Låt oss vara riktigt ärliga, de senaste åren har slutspelen inte alls levt upp till de förväntningar en ställer. En del kvartsfinaler har känts onödiga att spela och den där riktiga spänningen har saknats på många håll. Det är först i semifinalerna det börjat brännas.
Men nu jävlar, ursäkta min fula mun, är det ändring på det. Årets kvartsfinaler känns på förhand så välregisserade och dramaturgiskt fulländade att en Oscar hade varit väl på sin plats. Vi har bland annat Luleå HF som inför säsongen redan hade tagit ut guldet i förskott  och som med en sällan skådad tjock plånbok byggt ett starkt lag med rimliga chanser att nå final. De ställs dock mot sitt stora Nemesis-lag, Färjestad BK, redan i första rundan och att de tar sig vidare därifrån är inte självklart.

Sen har vi Linköpings HC som gjort en riktigt fin säsong där de placerade sig som trea, något som blev klart i den sista omgången. Jublet hann dock knappt börja innan Växjö segrade mot Luleå och placerade sig på sjätte-plats.
Linköpings HC mot Växjö Lakers är på riktigt en fullt möjlig SM-final sett till hur vassa lagen är. Vilken matchserie!

*************************************************************

Så slutar kvartsfinalserierna:

Skellefteå AIK – HV 71 4-2
Motivering: Skellefteå AIK, med sin bredd, kommer att bli övermäktiga HV 71 i det långa loppet och Jönköping-lagets bristande kvalitet i defensiven lär stjälpa deras chanser att förlänga säsongen. Offensivt kan HV 71 matcha Skellefteå över ett par matcher men även där lär det i längen bli fördel svartgult. Mer tankar om den här matchserien hittar ni i det HÄR blogginlägget.

Frölunda HC – Djurgårdens IF 3-4

Motivering: Oj, här blir det sju matcher. Ja så är känslan, Djurgårdens IF är ett riktigt bra lag som hade sluppit den långa vägen via åttondelsfinal om de inte vore så förbaskat ojämna. På sina dåliga dagar är huvudstadslaget riktigt dåligt men känslan
är att de lyfter sin nivå och ger Frölunda en riktig holmgång här i storstadsmötet.
Så spelade lagen mot varandra under grundserien.
Frölunda – Djurgården 3-0.
Djurgården – Frölunda 5-2.
Frölunda – Djurgåden 3-2.
Djurgården – Frölunda 2-1,

Linköpings HC – Växjö Lakers 2-4
Motivering: Sam Hallam har med sitt regerande mästarlag inte riktigt fått det att stämma under grundserien och länge såg laget ut som ett bottenlag i många avseenden. Ett par värvningar och krismöten senare lyfte laget – nu är de en stor utmanare till guldet som faktiskt har allt för att gå hela vägen.
Linköpings HC har en ruskigt hög högstanivå men känslan är att de saknar vinnar-mentaliteten och de där riktiga stöttepelarna som bär dem vidare från ett tufft möte som detta.
Linköping förlorade dessutom tre av fyra möten under grundserien.
Så spelade lagen mot varandra under grundserien.
Linköping – Växjö 0-1.
Växjö – Linköping 3-2.
Växjö – Linköping 1-4.
Linköping – Växjö 0-3.

Luleå HF – Färjestad BK 3-4
Motivering: Väggarna i Luleås omklädningsrum målades i guld inför säsongen men tyvärr tror jag att det är så nära guld som laget kommer. De har inte vunnit en enda match mot Färjestad under säsongen, vilket aldrig är en slump, och Karlstads-laget kommer med sin tyngd att gå segrande ur den här striden.
Sen känns Milan Gulas och Mikael Johansson som säkrare kort i en slutspelsserie kontra Toni Rajala och Bill Sweatt.
Så spelade lagen mot varandra under grundserien.
Färjestad – Luleå 5-1.
Luleå – Färjestad 2-3.
Luleå – Färjestad 2-3 e. str.
Färjestad – Luleå 5-2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *