Match två – jag gillar inte vad jag ser

Laguppställningarna har nu varit utlagda i en timma och jag har hunnit reflektera över vad som egentligen var rätt väntat men på något sätt ändå totalt jäkla oväntat.
Wallson med kompani har ändrat i alla kedjor förutom den första jämfört med hur laget startade match ett – förändringarna?

Jag gillar dem inte. Inte. Ett. Dugg.

Till att börja med anser jag att det är felaktigt att splittra på PAJ-15/16-kedjan som på en period visade en kemi som lovade otroligt gott.
Pär Lindholm – Andrew Calof – John Norman var tillsammans lagets främsta aktörer under premiärkvällen men fick splittra på sig redan till den andra perioden.

I kväll flyttas lagets just nu bästa spelare John Norman ned till tredjekedjan där han spelar tillsammans med Erik Forssell och Jimmie Ericsson. Snacka om att inte använda Norman fullt ut – han gör sig som bäst i en kedja där han får likasinnade offensiva spelare vid sin sida men hamnar nu i stället med två spelare som inte alls kompletterar honom på samma sätt som Calof och Lindholm.
Det krävs en miljö för John med två spelare som hänger med i hans tempo både under rören och i bladet för att han skall vara i sitt esse.
Inget ont om Jimmie Ericsson eller Erik Forssell heller skall tilläggas, men det krävs inte den mest hockeykunniga för att se hur de inte äger samma offensiva verktyg som vissa andra i laget.

Varför kommer då förändringarna? Ja till största delen beror det på att kedjan med Mattias Ritola – Erik Forssell – Jimmie Ericsson inte alls klaffade i den första perioden i onsdags. Det gick sakta och ”quickfixen” blev då att slänga in Norman för att höja tempot.
Att den kedjan inte skulle fungera förstod jag redan första gången jag såg att de tränade ihop och att det inte visade sig på en veckas träningar är märkligt.
Jag menar, det tog bara en period av matchspel för att se hur den inte fungerade.

Avslutningsvis vill jag bara säga att givetvis kan de här kedjorna bli succé, det är inte på något sätt dåliga kedjor – snarare tvärtom, Skellefteå AIK är ensamma i SHL om att ha det så gott ställt offensivt. Tycker bara det är synd att Norman får bli någon slags nödlösning och inte placeras i en kedja med potential att bli hela slutspelets bästa.

1 kommentarer

  1. När vissa inte kommit upp i full nivå än så måste man prova runt lite. Skellefteå har ett så bra lag att man t om i slutspel kan testa sig fram. Den lyxen har inte andra lag och det är bara fel att kritisera detta.
    Norman råkar vara extremt snabb, vilka ska spela med honom och matcha hans speed menar du? Tränarna har visat hela säsongen att dom kan sätta ihop laget helt okej. Eller serieseger och nu 2-0 i matcher i slutspelet duger tydligen inte för vissa journalister.. Lägg ner dina grinollerubriker!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *