SAIK toppar tabellen med 37 poäng, exakt som ifjol.

Ja förra året när Skellefteå AIK hade historiens bästa spelartrupp så toppade man tabellen med 37 poäng efter 17 matcher. I år när man mönstrar en betydligt mer anonym trupp så toppar man efter 17 matcher tabellen med 37 poäng.

Imponerande va?

Ja årets upplaga av Skellefteå slutar aldrig att imponera. Efter en imponerande insats senast mot Modo då man vann med 1-9 (Ja, SAIK gjorde två av Modos mål också) så kom man ut till kvällens match med samma härliga intensitet och anfallsglädje. Något som gästerna från Luleå nog inte var helt förberedda på då dom från början såg skärrade och ängsliga ut. Men efter ett ologiskt och märkligt 0-1 mål så fick bortalaget lite luft under vingarna och de följande fem-tio minuterna så var man det bättre laget.
Men efter en mäktig andra period och en stabil tredje period så stod till slut Skellefteå AIK som rättvisa vinnare efter ett klassmål från Martin Lundberg.

Sagt i omklädningsrummet:

– Vi hade ett bra byte där vi kom djupt ner i deras zon och sen såg jag Oskar helt fri framför målet så jag skickade bara pucken till honom.
Andrew Calof om sitt snygga assist till Oskar Sundqvists 1-1 mål.

– Ja men det måste han ju ha gjort, haha!
Pär Lindholm svarar på frågan om Martin Lundberg lärt av Joakim Lindström.

Jag försökte bara att hålla försvararna borta från pucken och sen la jag ner ett höstlöv mot mål.
Adam Pettersson om sin soloprestation som föranledde 2-1 målet.

– Rolig match att spela och det kändes riktigt bra i den tredje perioden. Jag själv har haft några tunga matcher där jag spelat minus 5 tror jag det är. Men ikväll kändes det bättre igen.