All-in i play-in, vinn eller försvinn!

Eftersom att gårdagens resultat blev som dom blev så är det nu klart vilka lag som kommer att mötas i play-in till SM-slutspelet. Och för de fyra lagen som är inblandade där så kommer det att bli en hård kamp där jag tror att samtliga matchserier går till tre matcher.

Luleå – Djurgården : En matchserie som knappast behöver skrivas upp. Det har under säsongen byggts upp ett hat mellan lagen och det här mötet är ett av dom hetast möjliga i hela SHL. Det började ju med att Johan Forsberg stod för säsongens fulaste tackling när han armbågstacklade Daniel Fernholm så pass illa att han ännu inte kommit tillbaka till spel, denna tackling skedde den 16e Oktober så man förstår ju hur pass illa det gick för Djurgårdens tänkta backstjärna. Detta har följts upp med att Mikael Ahlén först på Hovet hoppade på Johan Forsberg och sedan när samme Ahlén uppe i Luleå kastade handskarna mot Jonathan Granström men de båda hann bli stoppade av domarna innan det blev något av det.
I den här matchserien så kommer jag faktiskt att lägga mitt tips på Djurgården av två anledningar. Luleå kommer från en svag säsong, där CHL-guldet dock bärgades men det fanns inget lag som gick in lika hårt för CHL som Luleå, och man möter ett Djurgården som verkligen har allt att vinna. Dessutom så är Luleå ett lag med många tunga spelare som inte är byggda för att spela matcher två dagar i rad, går matchserien till en tredje avgörande match så blir det just ett så kallat back-to-back möte och det gynnar Djurgården.
Så slutar matchserien:
Djurgården vinner med 2-1 i matcher och går till kvartsfinal där man ställs mot Skellefteå AIK.
Viktigaste spelaren i Luleå:
Johan Harju. I ett lag där målskyttet varit ett stort problem under hela säsongen, bara Djurgården och Leksand har gjort färre mål, så krävs det att Harju steppar upp och blir den matchvinnare han är tänkt att vara. För Luleå har gott om duktiga spelare, men det är alldeles för få som sätter sina chanser och laget kanske har sämst spets i hela SHL.
Viktigaste spelaren i Djurgården:
Mikael Samuelsson. Med sin rutin och sin skicklighet så kommer han att bli Djurgårdens viktigaste spelare nu när det drar ihop sig. Många kanske höjer på ögonbrynen nu och undrar varför inte Marcus Sörensen anses vara viktigast, men i slutspel så nollas allt. Allting bra som man gjort i grundserien är raderat och när allting ställs på sin spets så är det spelarna med rutin som allt som oftast visar sig vara de viktigaste. Och rutin är ju något som Samuelsson har i överflöd, milt sagt.
Så gick det i SHL mellan lagen:
16/10 Luleå HF – Djurgårdens IF 3-4 full tid.
25/10 Djurgårdens IF – Luleå HF 2-1 full tid.
30/12 Luleå HF – Djurgårdens IF 3-1
29/1 Djurgårdens IF – Luleå HF 0-3
25/2 Luleå HF – Djurgårdens IF 2-4
Då spelas matcherna:
Luleå HF – Djurgårdens IF, Lördag 7 mars, kl 17.15
Djurgårdens IF – Luleå HF, Måndag 9 mars, kl 18.30
Luleå HF – Djurgårdens IF, Tisdag 10 mars, kl 18.30

Färjestads BK – Brynäs IF : Två lag som stött på varandra vid tre av de fyra senaste slutspelen och nu alltså för fjärde gången på fem år. Det sägs att inget lag är lika hatat i Gävle som Karlstads-laget och det är upplagt för en matchserie med mycket känslor där spelare som Tollefsen, Anton Hedman, Simon Bertilsson och Daniel Brodin kommer att bli viktiga för de bägge lagen. Lagen har mött varandra fem gånger u grundserien, såklart, och om man kollar hur det slutat så är det en liten fördel för Färjestad som vunnit 3 av de 5 matcherna, alla matcher har avgjorts vid full tid. Men likt den första matchserien mellan Luleå och Djurgården så tror jag att den här går till tre matcher där bägge lagen vinner sina inledande hemmamatcher och att det till slut avgörs i Löfbergs Lila Arena, och väl där så tror jag att Färjestad vinner.
Så slutar matchserien: Färjestad vinner med 2-1 i matcher och går till kvartsfinal där man ställs mot Frölunda.
Viktigaste spelaren i Färjestad:
Toni Rajala. En av SHLs skickligaste spelare och en mardröm för motståndarna där han med sin speed och sin finess är ett ständigt hot. Mot Brynäs rätt bleka försvar så finns det stor risk att Rajala åker sönder dem och blir Färjestads stora frälsare.
Viktigaste spelaren i Brynäs:
Niclas Andersén. Tillsammans med förstakedjan (Sweatt, Scott och Rödin) en av få spelare som förtjänar plusbetyg efter den här säsongen. En gigant på isen och även om han vid vissa matcher stått för blunders i den egna zonen så har han betytt väldigt mycket för Brynäs och i denna matchserie så krävs det att Andersén når upp till sin högsta nivå vid varje match, för det kommer att gå undan när Rajala kommer.

Så gick det i SHL mellan lagen:
10/10 Brynäs IF – Färjestad BK 5-2
13/11 Färjestad BK – Brynäs IF 3-2 full tid.
22/11 Brynäs IF – Färjestad BK 4-1
3/1 Färjestad BK – Brynäs IF 3-1
21/2 Brynäs IF – Färjestad BK 1-3
Då spelas matcherna:
Färjestad BK – Brynäs IF, Lördag 7 mars, kl 17.15
Brynäs IF – Färjestad BK, Måndag 9 mars, kl 18.30
Färjestad BK – Brynäs IF Tisdag 10 mars, kl 18.30

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *