Bäst av fem, Västerås ska hem!

Ja på Lördag börjar ju som bekant play-in och i mitt tidigare blogginlägg så hittar ni allt inför detta. Men redan ikväll så startar ju kanske en häftigare matchserie, den mellan Västerås IK och Karlskrona HK. En matchserie där en SHL-biljett står på spel och för första gången på länge så blickar vi fram emot en vår där det GARANTERAT blir två nya lag i SHL, men chansen finns att det blir hela fyra nya. Men nu ska vi inte gå händelserna allt för mycket i förväg. Utan vi börjar med att kolla på den här matchserien.

Västerås IK – Karlskrona HK.
De två lag som presterat bäst över hela säsongen möts nu i en direkt avgörande matchserie. Västerås kliver in som favoriter, framförallt med tanke på att man har hemmaplansfördel, och det klassiska laget med de svartgula tröjorna har stått för en imponerande säsong. I och för sig så startade man på ett fruktansvärt dåligt sätt och var under en längre tid till och med tabelljumbo. Men då chockade man många och skickade iväg två av lagets största stjärnor, Evan McGrath och Matt Fornataro och i samma veva så vände det för Västerås. Allt eftersom så har man förstärkt laget med skickliga rollspelare som Robin Jakobsson, Jan Urbas och Oscar Steen och just nu ser laget ohyggligt svårslaget ut. Ja man hade till och med råd att tappa en av seriens bästa Power play spelare, Conny Strömberg. Så detta Västerås kommer in till denna matchserie med en väldigt bra moral i truppen och man har riktigt stora chanser att nå SHL.
Karlskrona HK i sin tur har stått för en smått osannolik säsong då man från ingenstans gått från att vara utdömda till att spela om en SHL-plats. Inför säsongen så tappade man massvis av spets när bland annat Pär Lindholm (nu i Skellefteå), Jesper Jensen, Nick Angell och Jordan Smotherman lämnade laget. Och i ärlighetens namn så var nyförvärven inte alls i samma klass men laget har gått samman och tillhört toppen igenom hela säsongen. Man spelar kanske den mest fartfyllda och härligaste ishockeyn av alla lag och har vunnit många matcher just p.g.a sin hårda fysträning som gett laget krafter att orka spela sitt spel över 60 minuter.
Den här matchserien kommer att bli oerhört rolig att följa och undertecknad kommer att sitta klistrad vid tvn när matcherna spelas och följa detta med yttersta intresse.

Så slutar matchserien: Västerås är det bättre laget och storfavoriter. Så jag tippar att det svartgula laget vinner med 3-1 i matcher och således avgör på bortaplan.
Viktigaste spelaren i Västerås:
Dustin Johner. Har tidigare varit med och tagit upp både Växjö Lakers och nu senaste våren Djurgårdens IF så Johner vet vad som krävs i dessa typer av matcher och har under säsongen varit lagets främsta spelare. För Johners skull så hoppas jag att han nästa år får chansen i SHL, det har han förtjänat!
Viktigaste spelaren i Karlskrona:
Patrick Galbraith. Sorry Karlskrona, men känslan är att ni kommer att få ägna den mesta av tiden i försvarszonen och leva på era kontringar. För att lyckas med en matchbild som ser ut så, då måste laget ha en målvakt som storspelar. Och med Galbraith längst bak, som besitter en väldigt hög högstanivå, så har KHK den målvakt som man behöver. Nu krävs det bara att den danske målvakten levererar. Annars blir det tungt för KHK, väldigt tungt.

Så gick det i HA mellan lagen:
2/10 Västerås IK – Karlskrona HK 0-4
11/11 Karlskrona HK – Västerås IK 1-3
27/12 Västerås IK – Karlskrona HK 1-3
18/2 Karlskrona HK – Västerås IK 2-1 efter förlängning.

Då spelas matcherna:
Västerås IK – Karlskrona HK, Onsdag 4 mars, kl 19.00
Karlskrona HK – Västerås IK, Fredag 6 mars, kl 19.00
Västerås IK – Karlskrona HK, Söndag 8 mars, kl 16.00
Karlskrona HK – Västerås IK, Tisdag 10 mars, kl 19.00
Västerås IK – Karlskrona HK, Torsdag 12 mars, kl 19.00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *