Västerås visade styrka.

Första matchen i den Hockeyallsvenska finalen har nu spelats och favoriterna Västerås vann med 2-1 mot ett tappert kämpande Karlskrona. En uddamålsseger som satt långt inne och det dröjde till matchens 57e minut innan Västerås till slut fick in sitt välförtjänta ledningsmål. Innan dess så hade Karlskronas defensiv imponerat stort och spelat ruskigt disciplinerat i den egna zonen. Tillsammans med en för dagen ruskigt stabil Patrick Galbraith så såg det länge ut som att KHK skulle ta matchen till förlängning.

Galbraith ja, vilken match. När jag i eftermiddags skrev en liten text inför denna matchserie så lyfte jag fram honom som KHKs viktigaste spelare i de kommande matcherna, och spelar han som ikväll så kommer han att ge sitt lag chansen att vinna matcher. Men då krävs det att man ägnar lite mer tid i offensiva zonen, för ikväll så var Västerås ett nummer för stort. Man dominerade egentligen matchbilden från start till mål, frånsett första minuterna, och bombarderade KHK-målet. Man vinner skotten med överlägsna 37-16 vilket säger en del om matchbilden.

På tal om spelare som jag lyfte fram inför matchserien, i Västerås så föll mitt val på Dustin Johner som Västerås viktigaste spelare. Ikväll visade han varför, en makfaktor över hela isen och skottet vid 1-1 höll hög klass även om det såg så enkelt ut. Här har Västerås en matchvinnartyp som absolut håller nästa år ifall man går upp till SHL.

Sammanfattningsvis så var det här en fantastisk ishockeymatch med känslor, kamp och två bra lag. Om man jämför det här med de senaste omgångarna i SHL så var det här en hög-speedad Bruce Willis film som fick SHL att se ut som en seg ”boy loves girl, who loves another boy” film.

1-0 till Västerås. På fredag spelar man igen, jag längtar!

Ps. Vill ni se höjdpunkterna så hittar ni dem HÄR, på Viasatsports webbsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *