Hemma bra, borta bäst.

Hemma bra, borta bäst. Ett facit såhär långt i finalserien, och något som alltså tyder på att Växjö avgör i match sju i Skellefteå. Men nae, riktigt så blir det nog inte. Jag tror att Skellefteå tar sin första hemmavinst i den här matchserien på Tisdag och skaffar sig två matchbollar. Men match sju börjar kännas mer och mer trolig, wow!

Ikväll så stod Skellefteå för en riktigt bra insats, kanske inte lika bra insats som förra bortamatchen då man var bättre spelmässigt och hade mer puck. Men defensiven idag är så snuskigt jävla bra och det är inte konstigt att Växjö bara gör ett mål på de svartgula. Vet inte hur många skott som täcktes där hela laget i allmännhet offrade sig, men Martin Lundberg i synnerhet. Vilken match karln gör! Femstjärnig rakt igenom.

Det kommer dock att fortsätta att sättas frågetecken runt vissa spelare i laget. Vart är Pesonen, Heed, Forssell, Zackrisson, Kabanov? Om Skellefteå ska vinna detta så måste stjärnorna i laget komma in i matchserien och bli de ledande spelare som de har kapacitet att vara.

Wallsons ilska? Love it.

Avslutningsvis så vill jag bara lyfta en detalj som efter match två fick stora rubriker.
På Expressen så gick det att läsa detta:
Rhett Rhakshani
”Självklart är det frustrerande. Powerplay och boxplay är en jättestor grej i slutspelet. Det ger dem en fördel varje gång.”
Patrik Lundh:
– Jag vill inte stå och gnälla på domarna, men där uppe sist var det väl 5-0 i utvisningar och det var många situationer där vi fick utvisningar och man tycker att vi hade kunnat få med oss några åt vårt håll.
– Det var likadant i dag att man känner att de släpper allting, och så plötsligt får vi en utvisning.
– Man är alltid enögd, men så som det har sett ut i de här två matcherna så skulle det ha varit lite jämnare med utvisningarna än vad det har varit. Men man kan inte göra någonting åt det. De får sköta sitt, sköter vi vårt.”

Och efter den offentliga kritiken från Växjö så har man bara behövt döda ett enda box play, på två hela matcher. Och då har ändå Skellefteå-spelare blivit utsatta för en hel del regelvidriga tilltag, utan att domarna lyft armen. Att domarna läser tidningen är ju självklart, att de påverkas av vad de läser känns dock inte lika självklart. Men någonting har hänt med domarnas insatser då de släppt en del saker som varit helt uppenbara och solklara från Växjö-spelare för att sedan visa ut svartgul just efter för en inte alls lika given förseelse. Tråkigt att behöva skriva om detta, då domarna även dom givetvis gör sitt bästa, men då det varit så uppenbart de senaste matcherna så måste ju frågan lyftas i alla fall…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *