HOCKEYTOWN.

Hej gott folk, i och med detta blogginlägg så förklarar jag säsongen 2015/2016 officiellt öppnad. Efter en låååååång och tråkig väntan, med regn som en daglig ovän och solen som en utebliven bästis, så har det äntligen blivit dags för ishockeyn, den underbara ishockeyn, igen.

I skrivande stund så sitter, yours truly, fast förankrad med rumpan på en av pressläktarens sköna stolar och väntar på att spelarpresentationen skall påbörjas. Med tio minuter kvar till detta så är Skellefteå Kraft Arena hela Sveriges just nu hetaste plats med drygt 6000 förväntansfulla människor. Ja. Det är lapp på luckan även i år.

SKELLEFTEÅ ÄR HOCKEYTOWN. Punkt.

Här kommer ni att kunna följa den första isträningen med korta uppdateringar under träningens gång. Efter träningen är avslutad så dyker jag ned i katakomberna för en massa snack med spelare och ledare, och någon gång ikväll så kommer detta ut i ett nytt, eget, inlägg.

18.25 – Fem minuter kvar och kvällens musikansvariga drar igång musiken för att få igång publiken. Som svarar med att stämma upp i en unison klapp-orkan.

18.28 – Folk står fortfarande i korridorerna och väntar på att få en plats.

18.33 – Stämningen i arenan höjs rejält när det börjar närma sig spelarpresentationen. Att det bara handlar om en isträning är svårt att tro, stämningen är HÖG.

18.35 –  Först ut på isen är Erik Hanses som möts av ett högt jubel.

18.35 – Markus Svensson, Niclas Burström, Tim Heed, Anton Öhman, Jacob Andersson och Arvid Lundberg har presenterats. Högst jubel? Tim Heed.

18.40 – Då har även Anton Lindholm, Fredrik Lindgren presenterats.

18.39 – Första nyförvärvet att presenteras blir Mattias Ritola, får ett varmt välkomnande av publiken som ger honom kvällens hittills högsta jubel. Ritola håller nästan att ramla vid mittcirkeln och möts av ett högt skratt från templet.

18.41 – Så har Jimmie Ericsson presenterats och precis som väntat så möts han av ett jubel som nästan får taket att lyfta. Hela arenan ställer sig upp.

18.42 – Även Terry Broadhurst har presenterats. Bjuder publiken på någon slags ”vev” när han åker in.

18.50 – Hela laget samt ledarstaben har nu presenterats och det är snart dags för isträningen att ta vid. Det återstår några spelarintervjuer, utdelning av Thomson Trophy och lite annat smått och gott.

19.00 – Jimmie blev först ut att bli intervjuad. Bjöd på en hel del skratt, skämt och avslutade med att skicka en hälsning om att guldet ska hem igen.
Efter Jimmies intervju så var det Wallssons tur att greppa mikrofonen, och Skellefteås succé-tränare drog ner stora applåder när han först sade att det var skönt att stå på isen inför Sveriges bästa klack. Ett större jubel bröt ut senare när han skickade en hälsning till fredagens motståndare:
– Vi torskar aldrig mot Björklöven!

19.05 – Första övningen har påbörjats och här uppifrån pressläktaren så är det väldigt svårt att urskilja vem som är vem därnere när inga nummer finns på tröjorna. Försöker att hitta Broadhurst men har ännu inte lyckats.

19.10 – Träningen kommer snart att avslutas så här bryter jag även min korta, och kanske rätt tråkiga, uppdatering. Dags att bege sig ner mot katakomberna för snack med spelare och ledare. Håll utkik på bloggen för mycket läsning ikväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *