”Vi och dom” besegrade Modo.

Modo Hockey – Skellefteå AIK 4-5 (3-1, 1-1, 0-3)
Skott på mål: ingen uppgift
Utvisningsminuter: Ingen uppgift

1-0 (06.06) Kyle Wilson (Bobby Butler, Dennis Persson)
2-0 (10.38) PP1 Carl Grundström (Bobby Butler)
3-0 (11.22) Albin Runesson (Byron Ritchie, Victor Olofsson)
3-1 (18.40) Niclas Burström (Axel Holmström, Pontus Petterström)
3-2 (23.56) Adam Pettersson (Erik Forssell, Marcus Pettersson)
4-2 (35.02) Per-Åge Skröder (Emil Djuse)
4-3 (43.24) Tim Heed PP1 (Axel Holmström, Janne Pesonen)
4-4 (49.38) Janne Pesonen PP1 (Axel Holmström, Patrik Zackrisson)
4-5 (52.13) Erik Forssell (Marcus Pettersson)

*****************************************************************************

Efter en oerhört seg och loj inledning av matchen där Modo utan några som helst problem kunde gå ifrån till 3-0 så vaknade Skellefteå. Till slut så visade man sin klass, och när man väl bestämde sig, då hade Modo ingenting att säga till om. Klasskillnad till slut och Modo lämnar nog den här matchen med en hel del huvudbry då man, frånsett från de första femton minuterna, faktiskt var rätt usla. Förstakedjan visade klass och gav Modo-publiken en hel del hopp om en ledande förstaformation som kan avgöra matcher. Men bredden, som jag pratade om redan inför matchen, visade sig vara just så obefintlig som förväntat. Laget från Örnsköldsvik har inte fyra formationer som alla håller på denna nivå.

Skellefteå hade inte ens fyra formationer ikväll men ändå så står man för en upphämtning som visar vilken moral och skicklighet som laget har.

Erik Hanses gjorde inte sin bästa match ikväll utan får tyvärr ta på sig två av målen helt och hållet, de andra två målen var försvarsmissar som han inte kan lastas för. Tyvärr så är det dock rätt uppenbart att Skellefteås defensiv är som natt och dag beroende på vem som är placerad som sista post för matchen.
När Svensson står vakt så agerar defensiven med en oerhörd pondus, säkerhet och skicklighet vilket gör att ”Mackan” sällan hamnar i svåra lägen.
När Hanses vaktar målet så släpper man på allt som heter pondus och säkerhet, och försvaret blir flera snäpp slarvigare än vad de vanligtvis är.

Detta är givetvis ett problem, ett av få, inför vintern och något som Hanses inte kan göra något åt. Det är försvaret som måste släppa vad det nu än är som gör att det ser ut såhär och spela likadant oavsett vem som vaktar målet.

*******************************************************************************************

Då jag inte jobbat på kvällens match så har jag haft möjligheten att följa vad som skrivits på sociala medier under matchens gång och jag har från första parkett fått åskåda ett av idrottens absolut roligaste och märkligaste fenomen.
Hur en supporter kan gå från en del av laget till en helt vanlig åskådare beroende på resultat. Förstår ni vad jag pratar om eller är ni förvirrade? Vänta bara, det kommer allt att falla på plats nu, here it goes:

Inför match, supportrar trycker ned sina förväntningar i skrift på sociala medier och väljer att vara en del av laget och skriver ”Vi ställer upp utan Jimmie, Urbom, Ritola, Norman ikväll men känslan är att vi ändå kommer att vinna.

Under match och resultatet går emot laget, man ligger under:
”Nu får dom fan skärpa sig, 0-3 efter knappt femton minuter vad fan gör dom? Modo ska dom slå varje dag i veckan”

Under match och laget har vänt underläget och leder nu:
”Fan vilken vändning vi gör, nu visar vi vilken maskin vi är och hur svårslagna vi kommer att vara i vinter!”

Nu menar jag ingenting illa emot dem som väljer att pendla mellan vi och dom under matchens gång, de flesta gör det nog utan att ens tänka på det. Men det är hysteriskt roligt att se när man väljer att skriva vi vid framgång och dom vid motgång.

Over and out.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *