Matchtext: Skellefteå nollade Kosice

Skellefteå AIKHC Kosice 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

1-0 (36.42) EQ Janne Pesonen (Jimmie Ericsson, Marcus Pettersson)
2-0 (51.42) PP1 Terry Broadhurst (Pär Lindholm, Sebastian Aho)
3-0 (59.56) PP1 Pär Lindholm (Tim Heed)

Skott på mål: 45-9 (16-5, 13-4, 16-0)
Utvisningsminuter: 6-14 (2-4, 2-2, 0-8)

Matchens tre stjärnor:

*** Terry Broadhurst – Har haft en något tung start på säsongen men ikväll var Terry en av isens främsta aktörer. Målet som han gör håller hög klass och visar att det finns en stor potential.
** Pär Lindholm – Gör sällan en dålig match och fick ikväll även komma med i poängprotokollet vilket var välförtjänt. Blixtrade stundtals till med individuellt väldigt skickliga prestationer.
* Mattias Ritola – Ja, han spelade bara en halv match men det Ritola visade upp under de få byten han hann med höll hög klass. Besitter en fantastisk förmåga att hitta sina medspelare och kommer att bli viktig för Skellefteå de kommande veckorna.

———————————————————————————————————-

Skellefteå avancerar vidare till kvartsfinal i CHL efter en utskåpning, ja kanske inte resultatmässigt, mot slovakiska HC Kosice. Gästerna hade egentligen aldrig någon chans i den här matchen även om kontringarna höll hög kvalitet.

I Skellefteå var det inför match allra mest intressant att följa Ritolas debut och frånsett utvisningen i första bytet så såg det väldigt bra ut. 6 månader sedan han senast spelade en match, ändå visade han upp en offensiv kreativitet som Skellefteå hittills saknat. Passningarna fram till kedjekamraterna Holmström och Broadhurst var utsökta och precisa, det här kan bli riktigt bra för Skellefteå.

Jag tänker inte analysera matchen allt för mycket, då motståndet inte höll speciellt bra klass och tempot i matchen stundtals var på nivå med de första träningsmatcherna.
Skellefteås riktiga test kommer om två dagar när Karlskrona HK gästar ett fullsatt Skellefteå Kraft Arena.
En match undertecknad ser mycket framemot, dels för att jag aldrig sett Karlskrona live, dels för att Skellefteå har mycket att bevisa. Känslan är att det kan komma en rejäl islossning och att siffrorna kan rinna iväg. Men den som lever får se, vi ses då!

Melicherchik i det slovakiska målet då? Visst förtjänar han en egen rad?
Självklart. 42 räddade skott, respekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *