Matchtext: Skellefteås tyngd avgjorde i Gävle

Brynäs IF – Skellefteå AIK 2-3 (0-0, 0-1, 2-2)

0-1 (33.55) EQ Martin Lundberg (Axel Holmström, Sebastian Aho)
0-2 (40.58) PP1 Tim Heed (Niclas Burström, Erik Forssell)
1-2 (53.24) PP1 Nick Johnson (Jonathan Pudas, Marc Zanetti)
1-3 (57.17) SH2 Niclas Burström
2-3 (58.48) PP2 Lukas Kilström (Jesper Ollas, Adam Brodecki)

Skott på mål: 33-23 (9-3, 14-10, 10-10)
Utvisningsminuter: 8-16 (2-4, 4-6, 2-6)

Matchens tre stjärnor:
*** Erik Hanses – Ifrågasatt, sågad och utskrattad tidigt under säsongen men WOW vilka matcher målvakten gjort i SHL. Har inte fått för många chanser men visat framfötterna vid samtliga starter. Högklassig.
** Niclas Burström – Skellefteås bästa back den senaste tiden och så även ikväll. Blir bara bättre och bättre för varje säsong.
* Sebastian Aho – Tillsammans med Burström var den lille backen ikväll Skellefteås bästa utespelare. Visade härligt engagemang, skicklighet och speed. Svår för Brynäs att kontrollera.

———————————————————————————————————-

 

Många har försökt att sätta stopp för Skellefteå som just nu verkar omöjliga att kontrollera.
Ikväll stod Brynäs för en stabil insats och höll på att besegra västerbottningarna – men till slut visade sig tyngden i de svartgula avgörande.

Sedan de gyllene åren då Skellefteå lekte sig fram i SHL har det nu i två säsonger snackats om att det ska vända för Norra Västerbottens stolthet – något som Wallson & co med kraft sett till stannat vid snack. Ifjol vann man serien på ett övertygande sätt och i detta nu har Skellefteå två klubbrekord i levande status. 11 raka vinster och 16 raka matcher där poäng har bärgats.

Denna fredagskväll kunde sviten ha nått sitt slut när det underskattade Brynäs IF stod för motståndet. Gävle-laget gjorde också en bra match och sett över alla 60 minuter var Berglunds gäng värda minst ett poäng. Men Skellefteå är ett lag som just nu är sprängfyllt av självförtroende och som vanligt av vinnarmentalitet. När hemmalaget misslyckades att förvalta sitt spelmässiga övertag till nätrassel lyfte tabelltvåan spelet och satte två mål som sköt hål på Brynäs moral.
”Bulan” Berglund sade efter matchen till C-More att hans lag förtjänade att vinna ikväll och det går inte att säga någonting om det. Brynäs var bättre ikväll, men Skellefteå har något som övriga lag i SHL saknar. Vägar att vinna även i matcher likt dessa.

Den avgörande faktorn i kvällens match var Skellefteås tyngd i offensiv och defensiv zon. Framåt var det vunna situationer nära Sandströms kasse som låg bakom de två första målen. Bakåt vann man 95% av puckarna framför storspelande Hanses och som ett resultat av detta lämnade Brynäs förstakedja isen poänglösa. En sällsynt syn denna säsong.

 

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *